• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parduodamas tvarkingas namas Vidurio Anglijos užmiestyje, kuriame ankščiau gyveno stebuklingų galių turintis berniukas ir pelėda.

REKLAMA
REKLAMA

Įžymusis namas, kuris buvo tapęs piktųjų Durslių ir jų žaviojo sūnėno gyvenamąja vieta kino filmuose apie Harį Poterį, parduodamas, antradienį (07.08) pranešė Didžiosios Britanijos laikraščiai.

REKLAMA

Gerbėjams tebegraibstant penktąją J. K. Rowling serijos knygą, 4-ojo Ligustrų gatvės namo (No 4 Privet Drive), iš tikrųjų - 12-ojo Piket Post akligatvio namo (No 12 Picket Post Close), savininkas nusprendė aukcione parduoti savo nuosavybę, kurios numatoma pradinė kaina yra 250 tūkst. svarų (maždaug 1, 24 mln. litų).

Kompanija "Warner Brothers" Pietryčių Anglijos Braknelio mieste esančiu nuosavu namu pirmą kartą pasinaudojo 1999 metais, filmuodama "Harį Poterį ir išminties akmenį" ("Harry Potter and The Philosopher's Stone"), kuris Amerikoje žinomas "Burtininko akmens" ("The Sorcerer's Stone") pavadinimu.

REKLAMA
REKLAMA

Tai yra ta vieta, į kurią Haris iš Hogvartso burtininkų mokyklos labai nenoriai grįžta praleisti savo atostogų.

Kino filmui tinkamo pastato ieškojęs agentas šį namą su švytinčiomis pagrindinėmis durimis ir netvarkyta veja pasirinko dėl to, kad jis neturėjo jokių įdomių požymių, rašė laikraščiai.

Tačiau, kaip žino skaitytojai, Haris Poteris per savo vaikystę šių namų beveik nematydavo, nes didžiąją laiko dalį praleisdavo užrakintas po laiptais arba savo kukliame kambaryje.

Aukcionas, kuriame bus parduodamas šis namas, įvyks liepos 22 dieną Londone.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų