REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kurdamas Pasaulio lietuvių dainų šventei ir Mindaugo karūnavimo 750-ajam jubiliejui skirtą oratoriją, kompozitorius Vidmantas Bartulis siekė išvengti sovietinių "reliktų" - šlovinančių intonacijų ir nuobodaus iškilmingumo.

REKLAMA
REKLAMA

V. Bartulis BNS sakė, kad trečiadienį (07.02) sostinės Katedros aikštėje skambėsiančio kūrinio žanro apibūdinimas yra daugiau sąlyginis, nes norėta sukurti muzikinį reginį, šventę žiūrovams. Paprasto ir patrauklaus reginio formą pasirinkęs V. Bartulis mano, kad "Mūsų Lietuvą" galima įvardyti kaip liaudies dainų oratoriją.

REKLAMA

Kompozitorius žada, kad "solistų, skaitovų bei poetų" nebus. Muziką liaudies bei Antano Strazdo tekstams atliks Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, Kauno valstybinis choras, grupės ŽAS bei “Empy X”, saksofonininkas Petras Vyšniauskas, Veronika Povilionienė bei grupė "Blezdinga", Krašto apaugos garbės orkestras ir kiti.

Muzikinei šventei apipavidalinti ir režisuoti V. Bartulis pasikvietė savo ilgametį bendražygį dailininką Joną Arčikauską.

REKLAMA
REKLAMA

Per visą Katedros aikštės perimetrą bus projektuojama vaizdo instaliacija. Jungiant muziką su kino epizodais, bus rodoma filmuota medžiaga apie visus buvusius Lietuvos prezidentus.

Kompozitorius prasitarė, kad renginio pabaigoje žiūrovų laukia staigmena, tačiau kokia ji - neišdavė.

Pirmadienį prasidėjusios Pasaulio lietuvių dainų šventės renginiai Vilniuje truks iki sekmadienio.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų