REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl galimo spaudimo teisėsaugai, prokurorai penktadienio vakarą apklausė Seimo narį Vytautą Šustauską. "V. Šustauskui įtarimai nėra pareikšti, ikiteisminis tyrimas atliekamas toliau, jo veiksmai bus įvertinti", - BNS pirmadienį (07.21) sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Mindaugas Dūda.

REKLAMA
REKLAMA

V. Šustauskas, turintis parlamentaro neliečiamumo statusą, prokuroro teigimu, apklaustas kaip liudytojas. Baudžiamojon atsakomybėn jis gali būti patrauktas tik Seimui leidus.

REKLAMA

Generalinė prokuratūra tiria Valstybės saugumo departamento (VSD) surinktą medžiagą dėl V. Šustausko galimo spaudimo baudžiamąją bylą dėl narkotikų kontrabandos ir padirbtų pinigų platinimo tiriantiems pareigūnams.

Pasak prokuroro M. Dūdos, artimiausiu metu ketinama apklausti ir vieną minėtosios bylos įtariamųjų - Kauno miesto tarybos narį Enriką Daktarą bei jo tėvą, Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu tituluojamą Henriką Daktarą.

REKLAMA
REKLAMA

E. Daktaras kartu su Mindaugu Česoniu, Nerijumi Šaronu ir savo dėde Rimantu Daktaru buvo sulaikytas balandį Kaune per bendrą Lietuvos teisėsaugos pareigūnų ir JAV specialiųjų tarnybų operaciją. Keturi kauniečiai įtariami neteisėtu narkotikų įgijimu, narkotikų kontrabanda ir suklastotų pinigų platinimu.

Vilniaus apygardos teismo teisėjo Zenono Birštono nutartimi birželio pabaigoje E. Daktarui buvo panaikinta kardomoji priemonė - suėmimas - ir jis paleistas į laisvę. Kiti trys įtariamieji liko už grotų.

Iškart po įtariamojo paleidimo Generalinė prokuratūra išplatino pareiškimą, kad išėjęs į laisvę E. Daktaras gali daryti įtaką baudžiamajai bylai. Valstybės saugumo departamentas pareiškė turįs duomenų, kad įtariamojo tėvas, praeityje garsėjusios Kauno nusikalstamos grupuotės lyderis H. Daktaras, ieškojo įvairių kontaktų ir bendravo su asmenimis, galinčiais "reikiama" vaga pakreipti jo sūnaus bylos eigą. Tarp tų asmenų VSD paminėjo ir Seimo narį V. Šustauską.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generalinė prokuratūra prieš dvi savaites pradėjo ikiteisminį tyrimą "dėl trukdymo teisėjo, prokuroro ar ikiteisminio tyrimo pareigūno veiklai".

Tačiau pats parlamentaras BNS kategoriškai teigė jokio spaudimo teisėsaugai nedaręs.

"Nejaučiu padaręs nusikaltimo nei prieš valstybę, nei prieš Lietuvos piliečius. Teisėjo to, kuris paleido Enriką, aš akyse nesu matęs. Jis, matyt, tai padarė remdamasis kažkokiais dokumentais. Teisėjas juk paleidžia, o ne Šustauskas", - teigė Seimo narys.

V. Šustauskas teigė netikįs, kad E. Daktaras galėjo dalyvauti gabenant narkotikų kontrabandą.

REKLAMA

"Aš ir Henriko (įtariamojo tėvo - BNS) klausiau. Jis irgi netiki, sakė - būtų jautęs. Enrikui visko užteko - ir pinigų, ir visko. Kai sužinojom - mums į galvą netilpo. Nieko neįtarėm", - sakė parlamentaras.

"Henrikas pats, praėjęs tuos pragarus, ir Daškevičius (prieštaringos reputacijos verslininkas, buvęs Lietuvos bokso federacijos prezidentas Remigijus Daškevičius - BNS), kurį nušovė, jie kovojo prieš narkotikus. "Boksininkai" narkotikų platintojus fiziškai bausdavo, taip negalėjo atsitikti, kad sūnus tuo užsiimtų", - teigė V. Šustauskas.

REKLAMA

E. Daktarui šiuo metu yra paskirta kardomoji priemonė - namų areštas. Jam nurodyta būti namuose nuo 19 val. vakaro iki 7 val. 30 min. ryto ir uždrausta matytis su kitais toje pat byloje įtariamais asmenimis. Išleistas į laisvę E. Daktaras toliau dirba Kauno miesto taryboje.

Manoma, kad jaunuolio apsisprendimą dalyvauti politiniame gyvenime rėmė Seimo narys V. Šustauskas, kurio vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos sąraše ir buvo išrinktas miesto tarybos nariu.

Liepos pradžioje Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas pareiškė, kad pasitvirtinus įtarimams V. Šustausko atžvilgiu, Seimas inicijuotų šiam parlamentarui apkaltą.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų