REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalies pieno perdirbimo įmonės iki liepos 20 dienos žemdirbiams išmokės visus pinigus, kuriuos liko skolingi už praėjusį birželį. Iš 56 mln. litų tai sudarys maždaug 15,6 proc. lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį patikinimą Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas išgirdo penktadienį susitikime su didžiausių pieno perdirbimo įmonių vadovais.

REKLAMA

Pasak UAB ''Marijampolės pieno konservai'' direktoriaus Henriko Karpavičiaus, pieninės vykdo Vyriausybės birželio mėnesio 4 d. nutarimą, kuriuo numatoma išlaikyti praėjusių metų pieno supirkimo kainas. Šių metų birželio mėnesio vidutinė pieno supirkimo kaina pagal atskiras pieno grupes buvo 402 litai už toną. Pernai birželio mėnesį už pieną vidutiniškai buvo mokama po 396 litus už toną.

Ministras Pirmininkas A. Brazauskas pabrėžė, kad tokiu būdu Vyriausybė nuosekliai vykdo žemdirbiams pažadėtus įsipareigojimus.

REKLAMA
REKLAMA

Biudžeto pakeitimo įstatymas Seime priimtas tik praėjusią savaitę, todėl 56 mln., kuriuos Vyriausybės skyrė praėjusių metų pieno supirkimo kainoms palaikyti, tik dabar gali būti pervesti pieno perdirbėjams, o pastarieji gali sumokėti gamintojams.

Pasitarime taip pat buvo aptartos naujos pieno supirkimo taisyklės, tipinės pieno supirkimo sutartys. Ministras Pirmininkas taip pat pabrėžė, kad griežčiau bus kontroliuojamas antibiotikų, kuriuos naudoja pieno gamintojai, pardavimas vaistinėse.

Pasitarime pas Ministrą Pirmininką dalyvavo visų didžiausių šalies pieno perdirbimo įmonių atstovai, Žemės ūkio ir Finansų ministerijų pareigūnai, Vyriausybės kancleris, Ministro Pirmininko patarėjai.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų