REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusi Biržų rajono apylinkės teismo pirmininkė Palmira Linkevičienė laišku kreipėsi į prezidentą Rolandą Paksą ir Seimo Antikorupcinės komisijos pirmininkę Nijolę Steiblienę, kuriame pabrėžusi, jog nesutinka, kad jos veiksmai būtų kvalifikuojami kaip nusikaltimas, P. Linkevičienė dėl neteisėto atleidimo žada kreiptis į teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį antradienį prezidento Rolando Pakso dekretu P. Linkevičienė ir dar du teismų pirmininkai - Lazdijų rajono apylinkės teismo pirmininkas Arvydas Gudas ir Panevėžio miesto apylinkės teismo pirmininkas Darius Japertas - dėl įtarimų korupcija buvo atleisti iš pareigų.

REKLAMA

"Gerbiamas Respublikos Prezidente, Gerbiama Antikorupcinės komisijos pirmininke, noriu Jums pabrėžti, kad niekada nebuvau susijusi korupciniais ryšiais su kokiais nors asmenimis, įskaitant kontrabandininkus, tačiau neteigsiu, kad šioje istorijoje niekuo nekalta. Pripažįstu, kad iki tol mano akyse sąžiningo ir kitų teisėjų gerbiamo kolegos iš Panevėžio telefoniniuose pokalbiuose per vėlai įžvelgiau galimai neteisėtus motyvus. Nors mano veiksmų kvalifikavimą kaip nusikaltimą laikau nepagrįstu, esu pasiryžusi atsakyti už savo veiksmus, jei jie bus vertinami laikantis įstatymų ir kitų teisėjų elgesį ir etiką reguliuojančių teisės aktų", - sakoma laiške.

REKLAMA
REKLAMA

P. Linkevičienė šalies vadovą ir Seimo komisijos pirmininkę informuoja, kad likusi be pragyvenimo šaltinio dėl neteisėto atleidimo kreipsis į teismą.

"Ieškosiu tiesos šioje savo byloje ir sieksiu teisingumo. Kreipsiuosi dėl neteisėto atleidimo į Vilniaus apygardos teismą. Suprantu, kad teisėjai nedrįs priimti sprendimo pagal įstatymą. (Jau aiškinau, kodėl teisėjams sunku valdžios pareigūnus dominančiais atvejais klausyti tik įstatymo). Bet šia byla bandysiu atkreipti dėmesį į trūkumus teisėjų elgesio ir etikos teisiniame reguliavime ir į tai, kad ignoruojamos teismų savivaldos, teisėjų etikos ir drausmės priežiūros institucijos, kad susidorojant su manimi nepaisoma Konstitucijoje ir Europos Žmogaus teisių ir laisvių apsaugos konvencijoje įtvirtintos nekaltumo prezumpcijos", - pirmadienį registruotu paštu išsiųstame laiške rašo buvusi teismo pirmininkė.

Taip, anot jos, bus siekiama, kad bent ateityje kitų teisėjų atžvilgiu būtų laikomasi įstatymo, jie mažiau bijotų susidorojimo ir drąsiau už ją pačią atsispirtų nurodymams iš šalies.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų