REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienintelio Lietuvos karaliaus Mindaugo 750-ųjų karūnavimo metinių išvakarėse prezidentas Rolandas Paksas deklaruoja, kad šalis dar niekada nebuvo tokia saugi.

REKLAMA
REKLAMA

"Dar niekada Lietuva nebuvo tokia saugi ir neturėjo tokių galimybių stiprėti, kaip yra dabar. Tai ir didelė privilegija ir įpareigojimas. Kurkime, brandinkime savo valstybę oriai, pasitikėdami savo jėgomis", - sakoma penktadienį (07.04) išplatintame prezidento sveikinime.

REKLAMA

Tuo tarpu ketvirtadienį Seimo priimtame nutarime konstatuojama, kad, nors Lietuvos pakvietimas į NATO ir baigtos derybos su Europos Sąjunga padidino ilgalaikį saugumą, šalis tebelieka pažeidžiama transnacionalinio pobūdžio grėsmių, taip pat rūpestį kelia ir vidaus problemos.

Lietuva praėjusių metų pabaigoje gavo pakvietimą į NATO ir sėkmingai baigė derybas dėl stojimo su Europos Sąjunga. Stojimo į NATO protokolai buvo pasirašyti šių metų kovą, o stojimo į ES sutartis - balandį. Lietuva tikisi tapti visateise abiejų organizacijų nare kitų metų pavasarį.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikinime prezidentas sako, kad liepos mėnuo Lietuvai yra ypatingas - liepos 15-ąją "iš tolimų amžių atsirita pasididžiavimą savo tauta žadinantys Žalgirio mūšio aidai", prieš 70 metų skrydžiui į Lietuvą pakilo lietuvių tautos didvyriai Steponas Darius ir Stasys Girėnas, o liepos 17-oji, Pasaulio lietuvių vienybės diena, ragina burtis, plačiai po visą pasaulį pasklidusius tautiečius.

"Iš tolimų protėvių kaip brangiausią palikimą paveldėję valstybingumą - puoselėtą, prarastą ir vėl atgautą - dabar sutelktu darbu jį stipriname. Didžiuojuosi jūsų darbštumu, ištverme ir kantrybe", - sakoma prezidento sveikinime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas pažymi, jog istorija lėmė, kad, minint garbingąjį valstybės jubiliejų, Lietuva įžengia į naują raidos etapą, kai Lietuva tampa visateise ir atsakinga Europos šeimos nare.

1253 metais Mindaugo karūnavimas padėjo pamatus istoriniam Lietuvos įsitvirtinimui ir išlikimui.

Mindaugo karūnavimo jubiliejui skirti renginiai prasidėjo birželio 28-ąją Lietuvos sporto žaidynių atidarymu ir baigsis liepos 12-ąją. Pagrindiniai šventės renginiai vyks liepos 6-ąją, sekmadienį.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų