REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuosaikiųjų konservatorių lyderis, Seimo narys Gediminas Vagnorius pakartotinai ragina Lietuvos prezidentą ir Vyriausybės vadovą atstatydinti nesugebantį, jo nuomone, savo pareigų atlikti žemės ūkio ministrą Jeronimą Kraujelį ir pradėti vykdyti efektyvią žemės ūkio politiką.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspremjeras G. Vagnorius taip pat teigia teisme apgynęs paprastų žemdirbių teises. Pasak jo, nuo šiol kiekvienas pieno gamintojas, laikantis net ir vieną kontroliuojamą karvę, gaus tokią pat tiesioginę išmoką, kaip ir visi kiti - po 344 litus už karvę.

REKLAMA

"Šį užimtumą kaime didinantį sprendimą ir elementarų socialinį teisingumą, deja, pavyko pasiekti tik teisme", - sakė G. Vagnorius.

Dar gegužės mėnesį jis kreipėsi į Vyriausiąjį administracinį teismą, prašydamas panaikinti skandalingai pagarsėjusį, diskriminacinį, parlamentaro nuomone, žemės ūkio ministro balandžio mėn. 16 d. įsakymą, kuriuo pagrindinei pieno gamintojų grupei buvo nustatytos sumažintos tiesioginės išmokos už turimą karvę.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak G. Vagnoriaus, dėl tokio neteisingo ir įstatymams prieštaraujančio įsakymo buvo supriešintas kaimas, grėsė nauja smulkiųjų pieno gamintojų bankrotų ir nedarbo kaime banga.

Pasak Nuosaikiųjų konservatorių sąjungos atstovo spaudai Albino Pilipausko, žemės ūkio ministras teismo posėdyje pristatė jau pakeistą įsakymą, kuriame ekspremjero G. Vagnoriaus ieškinio pagrindu smulkiesiems pieno gamintojams padidino tiesiogines išmokas už kontroliuojamas karves iki 344 litų. Naujasis įsakymas įsigaliojo, jo duomenimis, nuo šių metų liepos 11-osios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Vagnoriaus teigimu, nors ši šiurkšti tiesioginių išmokų už turimas karves skirstymo klaida pavėluotai ir atitaisyta, žemės ūkio ministras išlieka neveiklus ir toliau demonstruoja nekompetenciją ar šališkumą kai kurioms perdirbimo bendrovėms, neatsakingai dalydamas naują 56 mln. litų finansinę paramą, kurią Seimas skyrė pieno gamintojų pajamoms palaikyti.

G. Vagnorius mano, kad žemės ūkio ministrui J. Kraujeliui kartu su Vyriausybe tenka atsakomybė už kritiškai pablogėjusią padėtį žemės ūkyje tuo metu, kai kyla šalies ekonomika, taip pat už nebaudžiamą pavaldžių pareigūnų organizuotą žemės sklypų grobstymą bei valstybės finansinės paramos švaistymą.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų