REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo socialdemokratų lyderiai pasibaigusios Seimo pavasario sesijos darbus vertina beveik aštuoniais balais - 7,8.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Seimo vicepirmininko socialdemokrato Vytenio Andriukaičio, tokį vertinimą nulėmė ir tai, kad Algirdo Brazausko vadovaujama Vyriausybė dirba sudėtingomis sąlygomis, nes sutartiniai santykiai su Naujosios sąjungos partneriais tai nėra koalicinė Vyriausybė tikrąja to žodžio prasme.

REKLAMA

Daug rūpesčių, anot jo, kėlė žemės ūkio problemos, kur socialliberalų žingsniai yra ne visai nuoseklūs, turint omenyje jų Kaimo reikalų komiteto pirmininko Gintauto Kniukštos maksimalistinę poziciją.

"Tokia agresyvi dalies Seimo Kaimo reikalų komiteto narių ir ypač jų pirmininko nuostata smarkiai komplikavo padėtį. Tai silpnino ir Naujosios sąjungos deleguoto žemės ūkio ministro Jeronimo Kraujelio poziciją, kurio asmenyje matau pragmatišką, realiai vertinantį situaciją žmogų", - sakė V. Andriukaitis pirmadienį (07.07) spaudos konferencijoje, pažymėdamas, kad šio ministro veikloje taip pat būta ir klaidų.

REKLAMA
REKLAMA

V. Andriukaičio nuomone, A. Brazausko Vyriausybei teko sudėtingas uždavinys stabilizuoti padėtį žemės ūkyje.

Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė pasidžiaugė, kad dvejus metus veikianti A. Brazausko Vyriausybė dirba stabiliai. "Kol kas nepriklausomoje Lietuvos istorijoje nė viena koalicinė Vyriausybė tiek ilgai ir taip stabiliai nedirbo", - pažymėjo ji.

Vertindama pasibaigusios sesijos darbus, I. Šiaulienė sakė, kad jos metu priimta per 250 įstatymų, iš kurių beveik 200 - įstatymų pakeitimai, kurie buvo neišvengiami integruojantis į ES, derinant mūsų teisinę sistemą prie ES normų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

I. Šiaulienė pažymėjo, kad peržiūrint 2003 metų šalies biudžetą buvo surasta lėšų žemės ūkiui, socialinėms reikmėms, sveikatos apsaugai, vidaus reikalų sistemai. Valdančiosios frakcijos seniūnė paminėjo priimtą naują Švietimo įstatymą, Pensijų kaupimo ir Pensijų fondų įstatymus, Valstybės tarnybos įstatymo pataisas, sudarančias galimybę atleisti valstybės tarnautojus už piktnaudžiavimą tarnybą, nusižengimą etikai.

Seimo vicepirmininkas V. Andriukaitis sakė, kad pavasario sesijoje priimta 12 eurointegracinių įstatymų, daug nuveikta siekiant sėkmingo referendumo dėl Lietuvos narystės ES rezultatų.

REKLAMA

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas socialdemokratas Gediminas Kirkilas pasidžiaugė, kad "Kaliningrado tranzito bylos reikalai yra užbaigti". Jo duomenimis, Rusijos piliečių kelionės per Lietuvos teritoriją vyksta sklandžiai.

Liepos 4 d. parlamentarai baigė pratęstą Seimo pavasario sesiją.

Eilinė rudens parlamento sesija, kaip numato Konstitucija, turėtų prasidėti rugsėjo 10 dieną.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų