• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į kivirčą su Italijos premjeru Silvio Berlusconi (Silvijumi Berluskoniu) įsivėlęs vokiečių europarlamentaras Martinas Schulzas (Martinas Šulcas) trečiadienį atsiprašė už tai, kad italų vyriausybę pavadino rasistine.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Parlamento deputatas M.Schulzas, kurį prieš dvi savaites S.Berlusconi palygino su nacių koncentracijos stovyklos prižiūrėtoju, dienraščiui "Bild" pripažino, kad jam nederėjo kritikuoti Italijos vyriausybės.

REKLAMA

"Norėčiau atsiprašyti Italijos vyriausybės. Padariau klaidą. Gailiuosi užsipuolęs visą Italijos ministrų kabinetą", - sakė M.Schulzas, kurio atsiprašymas bus išspausdintas "Bild" ketvirtadienio numeryje.

Vokietijos televizija XXP antradienį parodė M.Schulzo interviu, kuriame jis sakė, kad "Italijoje dirba rasistų vyriausybė".

Pasak M.Schulzo, ši replika buvo skirta Šiaurės lygos partijai ir jos lyderiui Umberto Bossi (Umbertui Bosiui), kuris praėjusį mėnesį pasiūlė pasieniečiams šaudyti į Italijos krantų link plaukiančių nelegalų iš Afrikos laivus.

REKLAMA
REKLAMA

"Kilus tokiam rimtam ginčui, tikrai reikia labai tiksliai formuluoti savo mintis", - sakė M.Schulzas.

U.Bossi aiškino, kad laikraštis, kuriame buvo pateikta ši jo citata, i škraipė žodžius, ir jie jokiu būdu neatspindi tikrųjų jo minčių.

Vokietijos ir Italijos santykiai pašlijo po to, kai sukritikuotas dėl numanomo valstybinių ir privataus verslo interesų konflikto, S.Berlusconi palygino M.Schulzą su nacių stovyklos prižiūrėtoju.

Konfliktą dar labiau paaštrino Italijos pramonės ministerijos pasekretorius Stefanas Stefanis (Stefanas Stefanis), vokiečius išvadinęs "baltaplaukiais hypernacionalistais" ir arogantiškais alaus prisigėrusiais triukšmadariais, kurie kiekvieną vasarą užplūsta Italijos paplūdimius.

Po šio pareiškimo Vokietijos kancleris Gerhardas Schoederis (Gerhardas Šrėderis) atšaukė savo atostogas Italijoje.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų