REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikos žurnalas "Fortune" paskelbė geriausių pasaulio kompanijų reitingą "Global 500". Į jį pateko trys Rusijos kompanijos - "Gazprom", "LUKoil" ir "Jukos".

REKLAMA
REKLAMA

Kaip papasakojo žurnalistams "Jukos" spaudos tarnybos atstovai, ši Rusijos kompanija paskelbta lydere pagal kapitalo grąžą (21,2 proc.) - pirmą kartą pasaulio ekonomikos istorijoje. "LUKoil" pagal šį rodiklį, kuris apibūdinamas kaip grynojo pelno ir bendrųjų aktyvų santykis, užėmė tik 39-ąją vietą (8,4 proc.). Be to, "Jukos" užėmė antrąją vietą pardavimų rentabilumo reitinge (jos grynojo pelno ir įplaukų santykis sudarė 28 proc.), pralenkdama tokias kompanijas, kaip "Microsoft", "Pfizer", "Johnson & Johnson", "Nokia" ir "Coca-Cola". "Gazprom" šiame sąraše užima 11-ąją vietą (19,8 proc.), "LUKoil" - 34-ąją (13,7 proc.).

REKLAMA

Bet, kaip pažymi analitikai, Rusijos kompanijoms kol kas sunku konkuruoti su užsienio kompanijomis pagal pelno dydį. "Gazprom" (pelnas - 19,55 milijardo dolerių) žurnalo "Fortune" reitinge užėmė 235-ąją vietą, "LUKoil" (13,45 milijardo dolerių) - 377-ąją, "Jukos" (10,91 milijardo dolerių) - 461-ąją vietą. Čia jau antrus metus pirmauja Amerikos mažmeninis tinklas "Wal-Mart", kurio pelnas pagal 2002 metų rezultatus sudarė 246,5 milijardo dolerių. Į pirmąjį dešimtuką taip pat pateko pasaulio naftos ir dujų industrijos lyderiai - "Exxon Mobil", "Royal Dutch/Shell" ir BP, automobilių gamybos koncernai "Ford Motor", "Daimler Chrysler" ir "Toyota Motor", taip pat Amerikos korporacija "General Elektric" ir Japonijos "Mitsubishi".

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalas "Fortune" nuo 1955 metų kasmet sudaro reitingus, remdamasis kompanijų iš įvairių ekonomikos sektorių pelno rodikliais. Šių metų sąrašas, kuriame kompanijos surikiuotos pagal praėjusių metų pelną, bus paskelbtas liepos 21 d., o dabar su juo galima susipažinti "Fortune" interneto tinklapyje.

“Rosbalt”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų