REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitą savaitę pasirodys ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje išgarsėti pretenduojančio klaipėdiečio atlikėjo Amberlife debiutinis albumas "My Way".

REKLAMA
REKLAMA

Domisi užsieniečiai

Jau pirmasis Amberlife radijo singlas "My Way" sulaukė palankių įvertinimų tiek tarp klausytojų, tiek tarp muzikos profesionalų.

REKLAMA

Ši daina net 4 savaites išsilaikė radijo stoties "M-1" Top 40 pirmojoje pozicijoje, o gegužę tapo TV3 kanalu Latvijoje rodyto realybės šou "Uždrausti žaidimai" himnu.

Muzikos gerbėjai liko sužavėti ir antruoju atlikėjo radijo singlu "Whisper".

Apie itin sėkmingą atlikėjo debiutą liudija ir pirmieji pasirodymai. Vos du singlus girdėję Amberlife kūrybos gerbėjai plūste užplūdo jo solinius koncertus, surengtus Šventosios klube "Titanikas".

REKLAMA
REKLAMA

"My Way" rudenį turėtų būti išleistas Latvijoje, vėliau dar keturiose užsienio šalyse.

Visai neseniai Amberlife kūryba susidomėjo Švedijos šou verslo profesionalai - vieni žymiausių Skandinavijos prodiuserių, dirbančių su pasaulinio garso žvaigždėmis. Netrukus su šiuo talentingu klaipėdiečiu jie ketina irgi pasirašyti kontraktą.

Poreikis kurti - didelis

Atlikėjas tiki, kad gerbėjams patiks ne tik iš radijo stočių žinomos, bet dar ir negirdėtos jo debiutinio albumo dainos. Geriausias to įrodymas - soliniai Amberlife koncertai. Publika itin šiltai sutiko kūrinius "More Than Brightness" ir "Fly".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Be to, šie du kūriniai, anot švedų prodiuserių, labiausiai atitinka Vakarų Europos muzikinius standartus", - "Vakaro žinioms" sakė Amberlife.

Dainininkas tikino, kad albumas "My Way" buvo ruošiamas ilgai ir su didele atsakomybe - sukurta daugybė dainų, iš jų išrinktos geriausios ir įrašytos studijoje.

Pasak jo, pirmoji daina "My Way", kurią išgirdo muzikos gerbėjai, sukurta prieš dvejus metus. Ji gimė, kai atlikėjas savo viduje išgyveno "dvasinę savižudybę".

"Kada ir kokia eilės tvarka gimė kiti kūriniai, net norėdamas negalėčiau prisiminti. Poreikis kurti buvo ir yra didžiulis", - teigia itin sėkmingai debiutuojantis dainininkas.

REKLAMA

Atsakydamas į klausimą, ar liko patenkintas rezultatu - debiutinio albumo "My Way" įrašu, Amberlife buvo savikritiškas.

"Gautas rezultatas ir pasitenkinimas? Manau, tarp šių sąvokų galėčiau rašyti ne lygybės ženklą, bet dvi bangeles, aritmetikoje reiškiančias "apytiksliai". Iš tikrųjų labai sunku apie albumą kalbėti objektyviai, nes jame - mano sukurtos dainos. Kita vertus, prieš 3-4 metus net būčiau bijojęs apie tai svajoti. Trečia, pripažįstu - tobulėti ribų nėra. Šia linkme dar daug galima dirbti. Reziumuodamas pasakysiu: ar patenkintas albumu, galėsiu pasakyti tik tada, kai galbūt ateityje parašysiu memuarus", - šypsosi dainininkas.

REKLAMA

Dainuoti mokėsi Danijoje

Amberlife pripažįsta, kad kurdamas dainas visą save paaukojo šiam procesui. Tačiau mano, kad dėl patirties stokos jam galbūt nepavyko savęs išreikšti iki galo.

"Kai dainas įdainavau studijoje ir perklausiau įrašytą medžiagą, supratau, kad neišreiškiau iki galo to, ką norėjau pasakyti. Manau, kad įgijęs daugiau patirties sugebėsiu geriau atskleisti save", - sakė vienu perspektyviausių Lietuvos atlikėjų vadinamas Amberlife.

Tik pradėjus eteryje skambėti "My Way", daug kas ėmė girti ir Amberlife vokalinius duomenis. Pats dainininkas sako, kad jo vokaliniai duomenys įgimti ir šiek tiek patobulinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Vieną vasarą autostopu buvau nukeliavęs į Daniją. Kopenhagoje lankiau privačias vokalo pamokas. Tačiau intensyvus praktinių užsiėmimų kursas, deja, labai greitai baigėsi... Dabar tobulinu savo balsą ir toliau - dirbu su viena dėstytoja iš Klaipėdos", - pasakojo dainininkas.

Šokiruojančioje albumo "My Way" fotosesijoje su virvėmis ant kaklo ir rankų dalyvavęs dainininkas sako, kad tokiu būdu norėjo išreikšti savo požiūrį į laisvę.

"Šia fotosesija norėjau pasakyti, kad virvės ant kaklo ir rankų - tai laisvės simbolis. Kiekvieno žmogaus laisvės simbolis", - sako dainininkas.

REKLAMA

Nemėgsta būti lyginamas su kitais

Radijo stočių eteryje pradėjus skambėti pirmajam Amberlife singlui, daug kas klaipėdiečio muzikoje rado panašumų su grupių "BrainStorm", "A-ha" ir kt. kūryba. Amberlife sako, kad iš dalies jam tokie palyginimai malonūs, nors kita vertus - nepagrįsti.

"Nemanau, kad, palygintas su kitais, atrodysiu neoriginalus. Tačiau esu įsitikinęs, kad nėra etiška disponuoti kitų muzikantų vardais", - įsitikinęs Amberlife.

Dainininkas pranešime spaudai teigia, kad pamažu pildosi jo svajonė tapti žinomam ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Tačiau tolesnės muzikinės karjeros vingių jis nedetalizuoja. "Pirmiausia turiu sulaukti ne tik pripažintų pramogų pasaulio atstovų Lietuvoje ar užsienyje pagyrų, bet ir klausytojų nuomonės. ōsitikinti, kad ši muzika pasiekė kiekvieno jūsų širdis. Šiuo atveju galbūt reikės pakeisti išankstinę nuostatą, kad "My Way" bus pirmas ir paskutinis albumas, kurį išgirs Lietuvos klausytojai", - pranešime spaudai sako dainininkas.

REKLAMA

"Vakaro žinioms" jis teigė, jog tai nereiškia, kad jis ketino kaip nors nuskriausti savo gerbėjus Lietuvoje.

"My Way" - pirmas albumas, kuris pirmiausia išleidžiamas Lietuvoje. Gali atsitikti, kad kiti albumai pirmiausia bus išleisti užsienyje, o paskui - ir Lietuvoje", - paaiškino Amberlife.

"VL Vakaro žinios"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų