REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

169 meno ir kultūros veikėjų stipendijoms iš valstybės biudžeto šiais metais skiriama daugiau nei 2 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip antradienį (02.04) pranešė Kultūros ministerija (KM), Lietuvos kultūros ir meno tarybos teikimu ministerija 108 meno ir kultūros kūrėjams skyrė dvimetes, 22 - vienmetes stipendijas.

REKLAMA

Viena stipendija - rašytojui Vytautui P. Bložei - skirta vieniems metams ir septyniems mėnesiams, 24 stipendijos - šešiems mėnesiams.

Vienam meno ir kultūros kūrėjui stipendija skirta penkiems mėnesiams, dar trims kūrėjams stipendijos skirtos trims mėnesiams. Viena stipendija skirta dviems mėnesiams ir trys stipendijos - vienam mėnesiui.

Taip pat paskirtos penkios strateginės stipendijos meno ir kultūros kūrėjams, vykdantiems strateginius valstybės meno ir kultūros projektus. Tris dvimetes stipendijas gaus muziejininkas Vydas Dolinskas, menotyrininkė Lolita Jablonskienė bei menotyrininkė Jolita Liškevičienė. Dvi vienmetes strategines stipendijas gaus muziejininkė Loreta Meškelevičienė bei dailininkas Arūnas Sakalauskas.

Viena dvimetė vardinė valstybės stipendija už išskirtinį asmeninį indėlį į Lietuvos meną ir kultūrą skirta tapytojui Algirdui Petruliui.

Stipendijos dydis - 1250 litų (10 minimalių gyvenimo lygių) per mėnesį.

Stipendiatus KM atrinko iš daugiau kaip 500 paraiškų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų