• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratinės koalicijos frakcijos Seime seniūnas Juozas Olekas "žurnalistine staigmena" pavadino pranešimą spaudoje, kad jis gali pakeisti dabartinį sveikatos apsaugos ministrą Romualdą Dobrovolskį, tačiau ir neatmetė tokios galimybės.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu mes susėstume ir kalbėtume apie tai, jog reikėtų prisiimti atsakomybę vadovauti sveikatos apsaugos sistemai, aš manau, jog turiu pakankamai patirties", - penktadienį (02.14) Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė J.Olekas.

REKLAMA

Medicinos mokslų daktaras J. Olekas yra ėjęs sveikatos apsaugos ministro pareigas pirmojoje nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos Vyriausybėje 1990-1991 metais.

Savo ruožtu, jis pažymėjo, kad šiuo metu turi "labai svarbias pareigas" ir jo darbas jam patinka.

J. Olekas taip pat neigė, kad socialdemokratai svarstė konkrečių ministrų pakeitimo galimybes po naujojo prezidento inauguracijos.

Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, jog Vyriausybė naujam šalies prezidentui turi formaliai grąžinti savo įgaliojimus, tačiau neprivalo būti formuojama iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA

J. Olekas taip pat teigiamai įvertino dabartinio sveikatos apsaugos ministro Romualdo Dobrovolskio veiklą.

"Lietuvos žmonės gauna geresnę sveikatos pagalbą dabar, nei jie gavo prieš pradedant dirbti R. Dobrovolskiui. Manau, kad jis žengia geru keliu", - sakė J. Olekas.

R. Dobrovolskį į Vyriausybę delegavo socialdemokratų partneriai socialliberalai.

Spaudos konferencijoje komentuodamas padėtį sveikatos apsaugos sistemoje, J. Olekas pabrėžė, kad bet kurio ministro prioritetas turėtų būti medikų atlyginimų didinimas.

"Viena iš labai aktualių sričių yra medikų darbo apmokėjimas. Čia mes turime padaryti, aš manau, esminį lūžį. Mūsų vienas esminių siekių yra medikų atlyginimų padidinimas, nes palyginti su kitų sferų darbuotojais, jų atlyginimai yra aiškiai nepakankami", - sakė socialdemokratas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbos apie galimą sveikatos apsaugos ministro pakeitimą po naujo prezidento inauguracijos sklinda jau seniai. Tuo yra įsitikinusi ir Seimo opozicija, kuri du kartus nesėkmingai bandė atstatydinti ministrą interpeliacijos keliu.

Šias kalbas pakurstė ketvirtadienį įvykęs Seimo pirmininko Artūro Paulausko ir ministro susitikimas, kuriame parlamento vadovas pareiškė susirūpinimą dėl spaudoje paskelbtos informacijos neva ministerija ketina įvesti papildomus mokesčius už gydymą ligoninėse.

Po susitikimo ministras paneigė, kad tokie planai egzistuoja.

Tuo tarpu J. Olekas spaudos konferencijoje pripažino, kad tokia galimybė buvo svarstoma darbo grupėje, kurią pernai sudarė parlamentinis Sveikatos reikalų komitetas.

REKLAMA

"Tai, kas vakar pasirodė spaudoje, buvo darbo grupės atgarsiai. Tokie svarstymai yra, bet to nereikia išsigąsti. Koks bus galutinis sprendimas - tai jau kitas dalykas", - sakė J. Olekas.

Socialdemokratinės koalicijos seniūnas pažymėjo, kad tokie siūlymai buvo surašyti dar 1991 metais Seimui pateiktame pirmajame Sveikatos draudimo įstatymo projekte.

"Čia nėra nieko nauja", - pažymėjo jis.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų