REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Nacionalinė vertybinių popierių birža prieš savaitgalį kiek prislopo, tačiau naujienos apie alkoholio įmonių privatizavimą išjudino didesnes investicijas į šį sektorių, be to, neslūgsta optimizmas ir dėl "Mažeikių naftos".

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės turto fondas (VTF) penktadienį pranešė, kad alkoholio bendrovių privatizavimo komisija išrinko "Vilniaus degtinės" ir "Anykščių vyno" konkursų nugalėtojus. Kauno "Stumbro" ir "Alitos" potencialių pirkėjų siūlymus komisija dar svarsto.

REKLAMA

Alkoholio bendrovių privatizavimo komisijos pirmininkas, VTF Privatizavimo direktorius Antanas Malikėnas Eltai sakė, "Vilniaus degtinės" ir "Anykščių vyno" pirkėjai deryboms dėl įmonių pirkimo turėtų būti pakviesti kitą savaitę.

"Vilniaus degtinės" akcijų biržos centrinėje rinkoje perpirkta rekordiškai - už 273,3 tūkst. litų, o kaina kilo 3,06 proc. iki 1,01 lito - centu didesnės nei nominali vertė.FMĮ "Finasta" finansų makleris Vaidotas Jonutis Eltai ketvirtadienį prognozavo, kad šios privatizuojamos alkoholio įmonės akcijų kaina dar gali kilti, nes jas greičiausiai perka vienas iš galimų įmonės pirkėjų, žinantis, kiek gali būti už bendrovę sumokėta. Šios maklerio prognozės kol kas pildosi.

REKLAMA
REKLAMA

"Stumbro" perpirkta už 69,8 tūkst. litų, kaina kilo iki 5,35 lito. "Alitos" ir "Anykščių vyno" kursai nekito - atitinkamai po 1,05 ir 0,39 lito perpirkta už 17,9 tūkst. ir 12,7 tūkst. litų.

Iš viso centrinės rinkos sandorių suma sudarė 935,9 tūkst. litų, indeksas Litin10 smuktelėjo 3,91 punkto iki 1693,54.

Vėl nemaža apyvarta pasiekta "Mažeikių naftos" akcijomis, kurios brango 2 centais iki 1,46 lito, suprekiauta už 99,5 tūkst. litų. Naftos perdirbimo koncernas šiais metais tikisi gauti 12,3 proc. daugiau pajamų nei pernai - iš viso 5,3 mlrd. litų ir sumažinti nuostolius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Brango sėkmingai dirbančių baldų įmonių akcijos: "Klaipėdos baldų" - 11,43 proc. iki 7,80 lito, perpirkta už 41 tūkst. litų. "Vilniaus baldų kombinato" - 3,45 proc. iki 15 litų, suprekiauta už 66,5 tūkst. litų.

"Lietuvos telekomas" išsaugojo 1,19 lito vertę, bet akcijų perpirkta tik už 18,3 tūkst. litų.

Prekyba elektros skirstomųjų tinklų akcijomis vyko ramiai - abiejų bendrovių kursai buvo 1,20 lito. Vakarų tinklų apyvarta sudarė 43,3 tūkst., Rytų - 25,5 tūkst. litų. "Vilniaus vingio" kursas kilo iki 6,60 lito, perpirkta už 56,6 tūkst. litų.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų