• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį (06.23) per specialiąją Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FST) ir Rusijos VRM Vyriausiosios saugumo valdybos darbuotojų operaciją buvo sulaikyti šeši aukšto rango elitinio milicijos padalinio - Maskvos kriminalinės paieškos (MKP) darbuotojai, tarp jų du pulkininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Maskvos vyriausiosios vidaus reikalų valdybos pareigūnas, FST specialiosios paskirties būrys išsprogdino šarvuotąsias duris viename biurų Maskvos centre, kuriame buvo užsibarikadavę keli MKP darbuotojai, įtariami ginklų prekybos operacijomis ir kitais sunkiais nusikaltimais.

REKLAMA

Jo duomenimis, per operaciją buvo sulaikytas MKP pulkininkas ir vienas kovos su neteisėta ginklų apyvarta skyriaus darbuotojas, taip pat dar keli MKP pareigūnai. Kiek anksčiau Maskvos vyriausiosios vidaus reikalų valdybos pastate buvo sulaikytas MKP darbuotojas ir vienas kovos su neteisėta ginklų apyvarta skyriaus vadovų.

Iš viso per operaciją Maskvoje buvo atlikta daugiau kaip 50 kratų.

Rusijos vidaus reikalų ministerijos vadovas Borisas Gryzlovas pranešė, kad buvo išaiškinta milicijoje veikusi nusikalstama grupė, kuri reikalavo duoti pinigų ir klastojo baudžiamąsias bylas, taip pat buvo išaiškinti daugiau kaip 100 įrodymų bylose falsifikavimo atvejų.

REKLAMA
REKLAMA

"Per tyrimą nustatyta, kad vieno Maskvos kriminalinės paieškos valdybos skyrių darbuotojai slapta pakišdavo piliečiams ginklų, šaudmenų ir narkotikų, kad galėtų juos šantažuoti. Jie organizuodavo pas šiuos piliečius kratas, iškeldavo baudžiamąsias bylas ir nutraukdavo jas už pinigus", - sakė VRM vadovas.

"Yra atvejų, kad pagal falsifikuotas bylas žmonės būdavo nuteisti kalėti", - pažymėjo B. Gryzlovas.

Pasak VRM vadovo, šie milicininkai, turėdami glaudžių ryšių nusikalstamame pasaulyje, šantažavo verslininkus, reikalaudami didelių sumų. Grasindami fiziškai susidoroti, šios nusikalstamos grupės nariai paėmė į savo rankas kelių Maskvos kazino, prekybos centrų ir restoranų pajamas. Jie vertė verslininkus mokėti už vadinamąją apsaugą ir tam buvo įsteigę privačią apsaugos įmonę. Neteisėtai gauti pinigai buvo plaunami per komercines struktūras ir specialiai įsteigtus fondus.

Pasak ministro, šiuo metu tikrinama, ar nusikalstamos grupės dalyviai nesusiję su kai kuriomis užsakytomis žmogžudystėmis ir apiplėšimais.

"Interfax"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų