REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šveicarijos oro linijų bendrovė "Swiss International Airlines", siekianti gauti pirmąjį savo istorijoje pelną, rengiasi trečdaliu sumažinti lėktuvų parką ir atleisti 3 tūkstančius darbuotojų. Oro linijų bendrovė buvo sukurta 2002 metų kovo mėnesį ant bankrutavusios "Swissair" pamatų.

REKLAMA
REKLAMA

Finansų agentūros "Bloomberg" duomenimis, bendrovė netrukus paskelbs atleidžianti trečdalį savo darbuotojų, kurių šiuo metu yra 9 tūkstančiai, ir sumažinsianti lėktuvų skaičių nuo 109 iki 74 vienetų. "Swiss International" profesines sąjungas apie sprendimą atleisti trečdalį darbuotojų informavo po pirmadienį vykusio valdybos posėdžio.

REKLAMA

"Swiss International", kuri jau atleido apie 10 proc. darbuotojų ir sumažino lėktuvų parką beveik 20 proc., gali tekti ieškoti verslo partnerio, kuris leistų avialinijoms išvengti žlugimo silpnoje ekonominėje aplinkoje. Analitikai pažymi, kad keleiviai Europoje vis dažniau teikia pirmenybę pigius bilietus siūlančioms avialinijoms.

"Swiss International" pareiškė pradėjusi derybas dėl galimos verslo partnerystės su kitomis oro linijų bendrovėmis, įskaitant "Lufthansa". Be to, kiek anksčiau bendrovė sudarė sutartis su kai kuriais konkurentais, įskaitant "Finnair" ir "American Airlines" dėl išlaidų mažinimo, paskirstant tarp bendrovių išlaidas rinkodarai ir bilietų užsakymo paslaugas.

Bendrovės nuostoliai pirmąjį šių metų ketvirtį sudarė 200 milijonų Šveicarijos frankų (151 milijoną JAV dolerių). Gegužę, palyginti su atitinkamu praėjusių metų mėnesiu, keleivių srautas sumenko 22 procentais.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų