REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienio naktį Rusijos spaudos ministerijos sprendimu buvo nutrauktas televizijos kompanijos TVS eteris.

REKLAMA
REKLAMA

"Tenka apgailestauti, kad dėl finansinės ir organizacinės painiavos nutrauktas viso televizijos kanalo eteris. Perimdami jį į savo rankas, oligarchai žadėjo ir televizijos žurnalistams, ir televizijos žiūrovams veiksmingą įdomų šio kanalo darbą. Bet jie netesėjo savo pažadų, ir geras žurnalistų kolektyvas, galima sakyti, neperspėjus, paliktas likimo valiai", - sakė sekmadienį Valstybės Dūmos pirmininkas Genadijus Selezniovas.

REKLAMA

Dešiniųjų jėgų sąjungos (DJS) frakcijos vadovo pirmasis pavaduotojas Borisas Nadežkinas mano, kad TVS kanalo išjungimas yra "logiška Kremliaus politikos prieš nepriklausomą žiniasklaidą baigtis".

Savo ruožtu DJS lyderis Borisas Nemcovas mano, kad TVS išjungimas neigiamai atsilieps Rusijos piliečių gyvenimui.

"TVS šią naktį išjungė. Išvada - šalyje bus daugiau žudoma, vagiama ir daugiau regionų šals. Kol valdžia nemato sąžiningo vaizdo, ji nemato ir problemų", - sakė B.Nemcovas uždaroje DJS taryboje, kuri sekmadienį vyksta Pamaskvyje.

REKLAMA
REKLAMA

Radijo stoties "Echo Moskvy" vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas savo ruožtu mano, kad išjungus televizijos stotį TVS valstybė tapo visiška federalinių televizijos kanalų monopolininke.

Interviu sekmadienį jis sakė nesuprantąs TVS išjungimo teisinio pagrindo, kuris motyvuojamas žiūrovų interesais. "Tai tas pats, kas rinkėjų interesais atšaukti visus kandidatus, išskyrus vieną", - pareiškė A.Venediktovas.

O pasak Rusijos žurnalistų sąjungos generalinio sekretoriaus Igorio Jakovenkos, "kalbama apie nuoseklų žurnalistų komandos naikinimą".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Neatsitiktinai visa tai įvyko rinkimų išvakarėse. Reikėjo visiškai užbetonuoti informacinę erdvę", - pridūrė jis.

Nepriklausomas Rusijos televizijos kanalas TV-6, kurį uždarius pernai sausio mėnesį kilo diskusijos dėl žiniasklaidos laisvės Rusijoje, atnaujino savo transliaciją. TVS pasivadinusioje televizijoje išliko beveik ta pati liberalių pažiūrų žurnalistų komanda, kuri dirbo TV-6.

Tačiau pareigūnai buvusiems TV-6 darbuotojams sugražino teisę valdyti kanalą tik po to, kai jie pradėjo bendradarbiauti su įtakingais politikais ir verslininkais, įskaitant politikos veteraną, buvusį šalies premjerą Jevgenijų Primakovą, turintį artimų ryšių su Kremliumi. J.Primakovas teigė į televizijos veiklą nesikišiąs.

REKLAMA

Anksčiau TV-6 priklausė užsienyje gyvenančiam magnatui Borisui Berezovskiui, kritikavusiam prezidento Vladimiro Putino politiką. Rusijos valdžią atvirai kritikavo ir kanalo laidų vedėjas Jevgenijus Kiseliovas.

Sausio mėnesį dėl iškeltos bankroto bylos uždarius televiziją kilo svarstymų dėl V.Putino tolerancijos informacijos laisvei bei skirtingoms nuomonėms.

"Interfax"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų