• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arkivyskupų konferencija baigia rengti nuolatinio diakonato programą, pagal kurią kvies pasauliečius vyrus po įšventinimo tapti kunigų pagalbininkais parapijose bei kurijose.

REKLAMA
REKLAMA

Diakonato programą rengęs Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius ketvirtadienį spaudos konferencijoje teigė, kad tapti diakonais bus kviečiami pasauliečiai vyrai, kurie galės atlikti krikšto, vedybų ir laidojimo apeigas, skelbti evangeliją bei dirbti socialinį darbą parapijose ar kurijose.

REKLAMA

Pasak S.Tamkevičiaus, diakonais galės būti įšventinami ir vedę vyrai.

"Nors kitose šalyse į diakonus galima šventinti vyrus nuo 25-erių metų, tačiau Lietuvoje bus šventinami vyresni - 35-erių metų sulaukę vyrai, nes norime, kad šias pareigas eitų brandūs žmonės, kuriems diakonystė nekeltų problemų šeimose", - kalbėjo hierarchas.

S.Tamkevičius sakė, kad diakonato programa bus tobulinama dar apie metus."Tačiau ketinantys pašvęsti save tarnavimui bažnyčiai ir bendruomenei tam turėtų ruoštis jau dabar", - pridūrė arkivyskupas.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš įšventinimą būsimieji diakonai turės ketverius metus savaitgaliais lankyti specialų kursą. Metus trumpiau mokysis tik Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Teologijos fakulteto ir Aukštesniosios katechetų mokyklos absolventai.

Arkivyskupas mano, kad diakonai greičiausiai bus rengiami Kaune, nes čia veikia kunigų seminarija, VDU Teologijos fakultetas, be to, šis miestas yra patogiausioje geografinėje padėtyje.

Pasak hierarcho, diakonai be bažnytinių pareigų galės toliau dirbti pagal savo profesiją arba, parapijiečių valia, bus išlaikomi iš aukų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų