REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

“Antizuokinės” koalicijos Vilniaus savivaldybės taryboje partnerių gretose kyla nesutarimų, ar reikėtų sudaryti plačią daugumą su liberalais ir konservatoriais.

REKLAMA
REKLAMA

“Nepaisant visų kalbų, koalicijos sutartis galioja”, - po penktadienį vykusio penkių partijų atstovų pasitarimo pareiškė vienas socialdemokratų lyderių Česlovas Juršėnas.

REKLAMA

Tačiau pasitarime dalyvavęs Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) atsakingasis sekretorius Vaidas Pliusnis neatmetė galimybės derėtis su liberalais.

Kaip žurnalistams sakė V.Pliusnis, socialliberalai gali pakviesti prie derybų stalo socialdemokratus ir liberalus, užtikrinanti Vilniaus gyventojų interesus turėti stabilią valdžią.

Jau beveik du mėnesius sostinė neturi valdžios, nes teismas yra sustabdęs balandžio 9 dieną išrinkto mero socialdemokrato Gedimino Paviržio ir pirmojo vicemero liberaldemokrato Juozo Imbraso įgaliojimus.

REKLAMA
REKLAMA

Konstitucinis Teismas praėjusią savaitę Vilniaus apygardos administracinio teismo prašymu išaiškino, jog mero rinkimuose neteisėtai dalyvavo trys į savivaldybę išrinkti Seimo nariai.

Administracinis teismas sprendimą dėl mero rinkimų teisėtumo turi paskelbti penktadienį.

Tikėtina, jog jau kitą savaitę bus surengti nauji sostinės mero rinkimai.

Koalicinę sutartį pasirašę socialdemokratai, socialliberalai, liberaldemokratai, Lietuvos rusų sąjungos ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai bei jų konkurentai - buvusį merą liberalą Artūrą Zuoką remiantys liberalai ir konservatoriai turi apylygiai balsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau A.Zuoko šalininkai, o šią savaitę ir socialdemokratai Seime prabilo apie galimybę sudaryti sostinėje plačią daugumą ir surengti naujus mero rinkimus.

Po trečiadienį įvykusio penkių partijų atstovų pasitarimo Č.Juršėnas pareiškė, jog minėti socialdemokratai reiškė savo “asmeninę nuomonę”, kuri neatitinka partijos pozicijos.

Sudaryti plačią koaliciją sostinėje siūlė Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Informacijos centro vadovas Gediminas Kirkilas.

REKLAMA

Spaudos teigimu, Vilniaus valdžios formavimas buvo aptartas šią savaitę įvykusiame socialdemokratų lyderio premjero Algirdo Brazausko ir buvusio liberaldemokratų lyderio prezidento Rolando Pakso susitikime.

Prarastą mero postą siekiantis susigrąžinti A.Zuokas pareiškė, jog prezidentas R.Paksas neleistinai kišasi į savivaldybių tarybų reikalus.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų