REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienio pavakare posėdžiavę Vilniaus miesto savivaldybės partijų atstovai nusprendė ieškoti dar vienos, jau trečiosios, sostinės mero rinkimų datos.

REKLAMA
REKLAMA

Mat birželio 25-oji, kurią vieno balso persvara po nesėkmingų mero rinkimų praėjusią savaitę paskyrė liberalo Artūro Zuoko šalininkai, netinka Gediminą Paviržį palaikančiai koalicijai. Dėl birželio 18-osios, kurią penktadienį 26 parašais parėmė G. Paviržio koalicijos nariai, pasipiktino A. Zuoko pusė.

REKLAMA

Preliminari kompromisinė posėdžio data - šis penktadienis, birželio 20-oji.

"Šis trečiadienis netinka, nes nebus mūsų žmonių", - Eltai sakė A. Zuoką remiantis Liberalų ir centro sąjungos atstovas Algimantas Vakarinas.

Tokią pačią priežastį, dėl kurios priešingai pusei netinka ateinantis trečiadienis, praėjusią savaitę minėjo ir socialdemokratas Rimantas Vaitkus. Birželio pabaigoje Lenkų rinkimų akcijos atstovai planuoja vykti į Lenkiją, o socialdemokratė Kristina Brazauskienė kartu su savo vyru, Premjeru Algirdu Brazausku ketina vykti į verslo forumą Šveicarijoje.

REKLAMA
REKLAMA

A. Zuoko vadovavimo metais suformuotas Savivaldybės teisės departamentas savo ruožtu pateikė neigiamas išvadas dėl G. Paviržio koalicijos iniciatyva ankstinamų mero rinkimų.

"Tarybos veiklos reglamentas ir Vietos savivaldos įstatymas numato, kad Taryba gali sprendimus priimti tik posėdyje. Nepavykus išrinkti mero, praėjusio trečiadienio posėdyje buvo priimtas sprendimas dėl posėdžio pertraukos trukmės. Todėl dabar gali būti svarstomas tik pertraukos pakeitimo klausimas", - sakė Teisės departamento vadovas Jovitas Elzbergas. Jo žodžiais, tam, kad būtų sukviestas Tarybos posėdis, užtenka ir 18 narių parašų. Tačiau parašais, nesvarbu, kiek jų bebūtų, negali būti keičiami Tarybos posėdžio sprendimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisės departamentas taip pat atkreipė dėmesį tai, kad skubotai rengiant posėdį nebūtų buvę galima užtikrinti jo teisėtumo, nes visi Tarybos nariai iki penktadienio 16 val. nebuvo raštu informuoti apie naujojo posėdžio vietą ir laiką. "Žiniasklaidos pranešimų nepakanka, pagal reglamentą šaukimai ar raginimai turėjo būti kiekvieno Tarybos nario korespondencijos dėžutėje", - pabrėžė J. Elzbergas.

Tikimasi, kad sostinės mero rinkimų data paaiškės antradienio popietę. Pasitarę su savo frakcijų nariais, antradienio vidurdienį sostinės Tarybos partijų atstovai vėl renkasi Mero svečių kambaryje, kur derins mero rinkimų datą. Jeigu netiktų ir šis penktadienis, Vilniaus mero rinkimai gali būti rengiami šeštadienį ar net sekmadienį.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų