• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Belgijos bankas "KBC Bancassurance" paskelbė neketinąs keisti valdymo struktūros, taip paneigdamas spėliones, kad savo paketą gali parduoti didžiausias grupės akcininkas. Be to, KBC nurodė atleisiantis 15 proc. darbuotojų Lenkijos padalinyje "Kredyt Bank".

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu pasigirdo spėlionių, kad Belgijos bendrovė "Almanij" gali rinkai pasiūlyti visą ar bent dalį savo valdomo 68 proc. KBC akcijų paketo. Šiuo metu rinkoje siūloma apie 30 proc. KBC akcijų.

REKLAMA

Tačiau KBC nurodė esąs patenkintas savo valdymo struktūra ir nestokojąs papildomo kapitalo, kurį pasiūlytų galimas "Almanij" paketo pardavimas. "Nėra planų to (valdymo struktūros) keisti, - investuotojų konferencijoje sakė KBC vadovas Willy Duronas (Vilis Duronas). - 70 proc. riba mums nėra jokia kliūtis".

Be to, bankas pareiškė sieksiąs didinti savo veiklos pelningumą Vidurio ir Rytų Europos regione, kur jau investavo apie 3 mlrd. eurų. Pasak už šį regioną atsakingo valdybos nario Hermano Agneessenso (Hermano Agnesenso), Vidurio ir Rytų Europa teužtikrina 15 proc. KBC pelno, nors regione valdomas turtas sudaro 25 proc. grupės nuosavo kapitalo. "Turime pasiekti geresnių rezultatų, - investuotojams aiškino H. Agnesensas. - Esame įsitikinę, kad galime dirbti sėkmingiau".

REKLAMA
REKLAMA

Valdybos narys nurodė, jog KBC ketina atleisti 15 proc. darbuotojų savo valdomame Lenkijos banke "Kredyt Bank", sumažindama bendrą padalinyje dirbančių žmonių skaičių nuo 7 tūkst. iki 6 tūkst.

2002 m. "Kredyt Bank" patyrė didelių grynųjų nuostolių, kuriuos lėmė prarastos paskolos ir nusilpusi Lenkijos ekonomika. Šio Lenkijos banko rezultatai pablogino ir KBC veiklos Vidurio bei Rytų Europoje bendrus duomenis.

Gegužės mėnesį buvo paskirtas naujas "Kredyt Bank" vadovas, ankstesnis turėjo atsistatydinti dėl strateginių nesutarimų su KBC. H. Agnesensas minėjo, kad naujoji "Kredyt Bank" vadovybė daugiausiai dėmesio skirs mažmeninės veiklos plėtrai, sąnaudų ir pelno santykio mažinimui bei turto valdymo paslaugų pristatymui.

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų