• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos politikai ketvirtadienio (03.20) rytą neigiamai vertino ką tik pradėtą JAV karinę operaciją prieš Iraką. Federacijos Tarybos vicepirmininkas pavadino ją "savižudybe", Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotoja - "agresija", o komunistų lyderis palygino ją su hitlerinės Vokietijos veiksmais.

REKLAMA
REKLAMA

"JAV pradėtas karas prieš Iraką yra savižudybė", - pareiškė Federacijos Tarybos vicepirmininkas Valerijus Goregliadas. Anot jo, Rusija privalo "neteikti politinės paramos tam, kas vyksta Irake".

REKLAMA

Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotoja Liubovė Sliska pažymėjo, kad Rusijos parlamentarai "turi apginti savo garbę ir priimti šią agresiją smerkiančią rezoliuciją".

Savo ruožtu Dūmos tarptautinių reikalų komiteto vadovas Dmitrijus Rogozinas pareiškė, kad savo politiką Bagdado atžvilgiu Maskva pirmiausia turi grįsti savo ekonominiais ir politiniais interesais.

"Maskva pirmiausia turi galvoti apie savo interesus - kaip juos išsaugoti arba kaip bent jau sumažinti nuostolius", - sakė D. Rogozinas, dalyvaudamas televizijos kompanijos RTR laidoje.

REKLAMA
REKLAMA

Griežčiausiai nuskambėjo RF komunistų partijos lyderio Genadijaus Ziuganovo pareiškimas. Didžiausios opozicinės organizacijos vadovas palygino Jungtines Valstijas su fašistine Vokietija ir apkaltino Ameriką pradėjus pasaulinį karą.

"Amerikos kariauna auštant smogė smūgį Bagdadui ir - kaip kadaise fašistai - iš esmės pradėjo naują pasaulinį karą", - pareiškė komunistų lyderis naujienų agentūrai “Interfax”.

Ketvirtadienį Valstybės Dūma planuoja sušaukti neeilinį posėdį Irako klausimu. Jame turėtų būti priimta speciali rezoliucija.

PAP-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų