• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujasis prezidentas Rolandas Paksas turėtų tęsti pirmtako Valdo Adamkaus vadovavimo metu atsiradusią tradiciją informaciją apie valstybės vadovo sveikatos būklę laikyti vieša, teigia opozicinės Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

REKLAMA
REKLAMA

"Pastaruoju metu visuomenėje kilusios diskusijos apie dabartinio prezidento sveikatą parodo, kad žmonėms iš tiesų rūpi pagrindinių valstybės vadovų savijauta", - cituojamas E. Gentvilas antradienį (03.18) išplatintame LLS pranešime spaudai.

REKLAMA

E. Gentvilas, kuris pats pernai rudenį dalyvavo prezidento rinkimuose, mano, kad R. Paksas turi susitaikyti su tuo, kad prezidentas turi mažiau privatumo nei paprasti piliečiai ar žemesnes pareigas užimantys politikai.

E. Gentvilo įsitikinimu, prezidentas negali priekaištauti žurnalistams, kad jų pranešimai apie prezidento sveikatos būklę ir jo ryšius su tariama aiškiarege Lena Lolišvili kenkia valstybės prestižui.

"Ne žurnalistai, o prezidentas ir aplinka ponią L. Lolišvili ištraukė į viešumą, gyrė jos tariamas gydymo galias. Tenka tik apgailestauti, kad ši istorija tapo valstybės ir prezidento institucijos įvaizdžio problema", - pareiškė liberalų lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, natūralu, jog R. Paksui ir toliau tęsiant bendravimą su L. Lolišvili, ši tema bus dar ilgai eskaluojama nacionalinėje ir tarptautinėje žiniasklaidoje.

Pasak E. Gentvilo, nors prezidentas ir neigia, kad L. Lolišvili gali daryti įtaką valstybiniams sprendimams, "kai kurie jos pasisakymai aktualiais šaliai klausimais, pavyzdžiui, dėl Lietuvos narystės Europos Sąjungoje, ir buvimas R. Pakso aplinkoje daliai visuomenės gali sudaryti priešingą įspūdį".

"Jei prezidentas nebegali atsiriboti nuo šios moters, jis turi atriboti ją nuo bet kokios įtakos politiniams procesams", - teigia Liberalų sąjungos pirmininkas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų