REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konstitucinio Teismo sprendimas, įpareigojantis įgyvendinti valstybės nustatytas garantijas grąžintino turto savininkams ir nuomininkams, neprivers Vyriausybės peržiūrėti šių metų biudžeto ir skirti šioms reikmėms daugiau lėšų, - apie tai ketvirtadienį (03.13) Seime vykusioje Vyriausybės valandoje pareiškė ministras pirmininkas Algirdas Brazauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, preliminariais skaičiavimais, tam reikėtų maždaug 150 mln. litų, todėl šias lėšas būtų galima skirti išskaidant per keletą metų.

REKLAMA

Šių metų biudžete piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą įgyvendinimui yra numatyta 15 mln. litų.

"Aš nemanau, kad dėl šito sprendimo reikėtų peržiūrėti šių metų biudžetą. O ateityje - ką gi, reikės kiekvienais metais numatyti tam tikrą sumą pinigų ir spręsti tą klausimą", - teigė A. Brazauskas, suabejojęs, kad per dvejus ar trejus artimiausius metus šis klausimas bus išspręstas.

Kaip jau rašyta, praėjusį antradienį Konstitucinis Teismas paskelbė, kad nuomininkų aprūpinimo gyvenamosiomis patalpomis problemos valstybė negali spręsti grąžintinų gyvenamųjų namų ar butų savininkų sąskaita.

REKLAMA
REKLAMA

Šioje byloje Konstitucinis Teismas tyrė Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymo pakeitimų ir papildymų, padarytų 2002 metų sausio 15 ir spalio 29 dieną, atitiktį Konstitucijai.

Lietuvoje užregistruota maždaug 4 tūkstančiai grąžintinų pastatų ar patalpų, kuriose gyvena nuomininkai. Didesnė dalis tokių būstų yra Kaune.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų