• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune per miesto Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus bei "Aro" rinktinės pareigūnų surengtą operaciją antradienį (10.07) sulaikyta grupė anksčiau teistų asmenų, kurie įtariami organizuotai vogę prabangius automobilius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Kauno miesto VPK atstovės spaudai, pareigūnai įtaria, jog visi keturi sulaikytieji pastaruosius dvejus metus grobė prabangius lengvuosius automobilius Kauno mieste ir kai kuriuose Lietuvos rajonuose. Paprastai nuo jų nukentėdavo užsienio turistai.

REKLAMA

Paskutinis žinomas grupuotės nusikaltimas įvykdytas rugpjūčio 17 dieną. Apie vidurdienį per pusvalandį iš Muitinės gatvės Kaune buvo pavogtas Ispanijos piliečiui priklausantis 1999 m. laidos automobilis "VW Golf". Lietuvoje poilsiavęs ispanas patyrė 63 tūkst. 750 litų nuostolį.

Šiuo nusikaltimu įtariamus asmenis - A. Š. (g. 1977 m.), R. Š. (g. 1980 m.), Ž. Š. (g. 1978 m.) ir Š. M. (g. 1975 m.) - pareigūnai antradienį, apie 16 val., sulaikė Šilainių mikrorajone, viename iš privačių automobilių servisų.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaikytieji policijai yra gerai žinomi, ne kartą teisti už įvairius nusikaltimus. Pavyzdžiui, A. Š. praėjusį mėnesį buvo nuteistas už tarpininkavimą išsiperkant automobilį, tačiau realiai bausmės neatlieka, kadangi nuosprendis šiuo metu apskųstas. Šis pilietis anksčiau buvo tris kartus teistas už plėšimą bei vagystes. Š. M. teistas už išžaginimą, tačiau teistumas išnykęs. Ž. Š. teistas už didelio masto vagystę. Iš įkalinimo vietos jis paleistas 2000 metais. R. Š. už plėšimą buvo nuteistas kalėti 4 metus. Visiems automobilio grobimu įtariamiems asmenims pareikšti įtarimai, jie sulaikyti 48 valandoms.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų