REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį (10.22) asociacija "Infobalt" pasirašė bendradarbiavimo sutartis su asociacija "Žinių ekonomikos forumas" bei Lietuvos pramonininkų konfederacija.

REKLAMA
REKLAMA

"Infobalt" ir "Žinių ekonomikos forumo" sutartyje numatyta inicijuoti bendrus projektus siekiant suvienyti verslo, aukštojo mokslo bei valdžios pastangas didinti Lietuvos žinių ekonomikos plėtros potencialą, kad būtų didesnis šalies konkurencingumas pasaulyje, skatinama veiksminga regioninė smulkiojo ir vidutinio verslo paramos politika Lietuvoje. Abi pusės numato keistis aktualia informacija, Lietuvos žinių ekonomikos pažangos įrodymus pristatyti užsienio šalyse. Taip pat numatyta naujųjų technologijų įmones skatinti investuoti į mokslo tiriamuosius projektus, dalyvauti įgyvendinant tarptautinius projektus bei Europos Sąjungos programas.

REKLAMA

"Infobalt" ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos bendradarbiavimo memorandume numatyta, kad abi pusės rengs ir teiks paraiškas gauti paramą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Šios dvi įtakingos organizacijos pasiryžusios siekti, kad valstybė suteiktų mokestinių lengvatų ūkio subjektams, taikantiems ITT technologijas, investicijoms į mokslo tiriamuosius projektus. Taip pat žadama siekti tokių lengvatų darbdaviams, perkantiems kompiuterius ir interneto ryšį darbuotojams naudoti namuose, bei fiziniams asmenims, įsigyjantiems kompiuterius ir interneto ryšį. Be to, bendromis jėgomis numatoma skatinti naujų technologijų kūrimą bei specialistų rengimą.

Dešimtmetį mininti asociacija "Infobalt" vienija Lietuvoje veikiančias informacinių technologijų, telekomunikacijų, raštinės įrangos bei elektronikos gamybos įmones. Šiuo metu joje yra apie pusantro šimto narių.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų