• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsus aktorius, Lietuvos nacionalinės premijos laureatas Kostas Smoriginas Jaunimo teatre stato 2 dalių šeimyninę idiliją “Geltonoji neūžauga” pagal rusų dramaturgo Olego Danilovo pjesę. Spektaklyje vaidina nemažas būrys iš garsiojo Dalios Tamulevičiūtės dešimtuko - Vidas Petkevičius, Algirdas Latėnas, Dalia Storyk, Dalia Brenciūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su jais scenoje pasirodys ir jaunesnės kartos aktoriai Aušra Pukelytė, Dovilė Šilkaitytė, Ignas Ciplijauskas.

REKLAMA

Aktorius, muzikantas, dainininkas, režisierius Kostas Smoriginas savo sugrįžimui į Jaunimo teatrą pasirinko pjesę apie amžiną tėvų ir vaikų problemą, kuri išsprendžiama susidarius netradiciniam meilės trikampiui.

Geltonoji neūžauga - tai Saulė astronominėje dangaus kūnų klasifikacijoje. “Geltonoji neūžauga” - žymaus šiuolaikinio Rusijos kino scenaristo Olego Danilovo komedija, melodrama arba tiesiog šeimyninė idilija apie kiekvieno iš mūsų gyvenime pasitaikančias kryžkeles, staigius posūkius ir pasikeitimų troškulį.

REKLAMA
REKLAMA

Vladimiras Žarovskis (Vidas Petkevičius, Algirdas Latėnas) - įžymus rašytojas, kurį pastaruoju metu kažkodėl vis dažniau aplanko mintys apie mirtį. Prieš dvidešimt metų, būdamas jaunas, neturtingas mokytojas, jis parašė knygą, keistu pavadinimu “Geltonoji neūžauga”, labai palankiai įvertintą literatų ir inteligencijos. Vėliau Žarovskis pradėjo rašyti bulvarinę literatūrą, atnešusią jam didelius pinigus ir šlovę.

Štai tada populiarus rašytojas ir susipainiojo galutinai - jis nebemyli savo žmonos Lidos (Dalia Storyk, Dalia Brenciūtė), bet jos palikti nesiryžta. Šansas kardinaliai pakeisti gyvenimą atsiranda visai netikėtai - sutikus žavią trisdešimtmetę Viką (Aušra Pukelytė), dirbančią kaimynystėj esančio prekybos centro administratore. Juk tarp jų tiek daug bendro - Vika netgi yra skaičiusi “Geltonąją neūžaugą”. Su Vika susitikinėja ir Žarovskio sūnus (Ignas Ciplijauskas), bet tėtušio tai nesustabdo. Tiesa - rašytojo mylimoji slepia esanti nėščia nuo kito…

Spektaklio dailininkas - Vytenis Lingys, muziką sukūrė kompozitorius Faustas Latėnas.

Jaunimo teatras www.jaunimoteatras.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų