REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Efektyvios politikos fondo vadovas, žinomas politologas Glebas Pavlovskis mano, kad Aleksandro Vološino atsistatydinimas iš Rusijos prezidento administracijos vadovo posto buvo dėsningas.

REKLAMA
REKLAMA

"Senosios administracijos epocha baigėsi. Jos politinis uždavinys įvykdytas ir net viršytas. Išeina Vološinas - išeina Putino rinkimų štabas. Tikriausiai, neteisinga, kai rinkimų štabas taip ilgai valdo šalį", - sakė politologas penktadienį interviu, komentuodamas kadrų pokyčius Kremliuje.

REKLAMA

Tuo pat metu G.Pavlovskis mano, kad "paskirdamas administracijos vadovu Dmitrijų Medvedevą, prezidentas neleido Kremliaus radikalams A.Vološino atsistatydinimo paversti realia pergale kadrų srityje". "Sistemoje, kurią kontroliuoja V.Putinas, jie (radikalai) negali turėti laisvas rankas", - sakė politologas.

"Putino politinė linija apskritai nesikeis", įsitikinęs Fondo vadovas. Pasak jo, "Medvedevas ir Kozakas visiškai atitinka konstitucinę sampratą apie sąžiningus valstybės tarnautojus". "Administracine biurokratine prasme "naujoji komanda" gali tapti veiksmingesnė, nes mažiau dėmesio skirs einamajai politikai, elito konsensusui palaikyti", - pažymėjo specialistas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, jo nuomone, prezidento administracija, kaip ir anksčiau, tebėra "politiškai marga".

Politologo vertinimu, nereikia tikėtis daugiau kadrų pokyčių iki Valstybės Dūmos rinkimų.

Parlamento rinkimus pavadinęs "realia sociologija", G.Pavlovskis pažymėjo, kad jie leis Vladimirui Putinui realiai įvertinti jėgų santykį visuomenėje: "Kam šalyje teikiama pirmenybė - centro ir liberaliosioms jėgoms ar kairiosioms ir nacionalistinėms".

Politinių technologijų centro vadovas Igoris Buninas savo ruožtu pažymėjo, kad "iš visų galimų visiškos "peterburgiečių" pergalės variantų prezidentas pasirinko mažiausiai ekstremalų".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Į Vološino vietą, - paaiškino politologas, - jis paskyrė ne "jėgos šalininkus", tokius, kaip Igoris Sečinas ir Viktoras Ivanovas, bet žmones, kurie arba neutralūs (D.Medvedevas), arba liberalios pakraipos (D.Kozakas).

A.Vološino atsistatydinimą politologas pavadino "sintezės, kurį po prezidento rinkimų susidarė tarp "jėgos atstovų" ir "peterburgiečių", pabaiga.

"Šeimos" atstovams dabar liko dvi išeitys: arba "kasti apkasus" ir bandyti gintis, arba individualiai tartis su valdžia", - mano I.Buninas.

"Interfax"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų