REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento Rolando Pakso patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Remigijus Ačas provokacija pavadino saugumo surinktą medžiagą apie galimus jo ryšius su tarptautiniu nusikalstamumu.

REKLAMA
REKLAMA

"Paskutinius įvykius aš vertinu kaip provokaciją prieš mane, siekiant pakenkti prezidentui ir bet kokia kaina sustabdyti naujojo Valstybės saugumo departamento vadovo skyrimą", - penktadienį (10.31) rytą žurnalistams sakė R. Ačas.

REKLAMA

Patarėjas, kurio įgaliojimus prezidentas oficialiai sustabdė penktadienį rytą, tvirtino esąs "įsitikinęs savo veiksmų teisėtumu".

"Galiu atsakingai pareikšti, kad aš jokio Kikalašvilio nepažįstu, niekados nesu su juo bendravęs nei telefonu, nei žodžiu, nei per kitus asmenis, nei apie šią pavarde esu su kažkuo kalbėjęs", - teigė R. Ačas.

LNK televizija ketvirtadienį paskelbė apie galimus R. Ačo ryšius su tarptautiniais nusikaltėliais, tarp kurių minėjo Rusijos nusikalstamo pasaulio autoritetą Anzorį Aksentjevą Kikališvilį.

REKLAMA
REKLAMA

R. Ačas teigė penktadienį kreipęsis į generalinį prokurorą Antaną Klimavičių su prašymu kuo greičiau ištirti paskelbtus faktus ir "objektyviais ir išsamiai išaiškinus asmenis, įvykdžius šį sąmokslą, patraukti baudžiamojon atsakomybėn".

R. Ačas teigė nesusipažinęs su VSD pateikta medžiaga, kurią ketvirtadienį vakare prezidentui pateikė Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

Kol baigsis tyrimas, R. Ačas sakė atostogausiantis.

Suspenduotas patarėjas nedalyvaus penktadienį po pietų rengiamame Valstybės gynimo tarybos(VGT) posėdyje, kur būna aptariama valstybės paslaptį sudaranti informacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidento vadovaujamos VGT posėdį, kuriame dalyvaus premjeras, Seimo pirmininkas, krašto apsaugos ministras ir kariuomenės vadas, prezidentas šaukia 15 valandą. Posėdyje turėtų būti aptarta išvakarėse Valstybės saugumo departamento Seimo vadovybei pateikta slapta informacija apie galimus prezidento aplinkos ryšius su nusikaltėliais.

Prezidento vadovaujamą Valstybės gynimo tarybą taip pat sudaro premjeras, Seimo pirmininkas, krašto apsaugos ministras ir kariuomenės vadas.

Į VGT posėdžius paprastai dar kviečiami Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas, Valstybės saugumo departamento generalinis direktorius, vidaus reikalų ministras.

REKLAMA

Savo dekretu prezidentas į VGT buvo įtraukęs ir R. Ačą, taip pat savo patarėją užsienio politikos klausimais Alvydą Medalinską.

Pats prezidentas Saugumo pateiktą medžiagą įvardijo kaip "sąmokslą", surengtą svarbių jo vizitų į užsienį, tarp jų ir į Vašingtoną, išvakarėse.

"Kategoriškai neigiu ir atmetu prasimanymus", - sakė R. Paksas per Lietuvos nacionalinę televiziją ketvirtadienio vakarą.

Dėl VSD informacijos sustabdyta ligšiolinio Valstybės saugumo departamento generalinio direktoriaus Mečio Laurinkaus atšaukimo iš pareigų procedūra.

REKLAMA

M. Laurinkus ruošėsi važiuoti dirbti ambasadoriumi Ispanijoje, antradienį Seimui jau buvo pristatyta naujojo vadovo Gintaro Bagdono kandidatūra.

Šią savaitę Seimo plenariniame posėdyje VSD vadovas M. Laurinkus pareiškė, kad Lietuvoje aktyviai veikia tiesiogiai su Rusijos ir tarptautiniais nusikaltėliais susijusi "Asociacija XXI vek".

Saratovo teisės instituto ir Rusijos URM Diplomatinės akademijos absolventas, 55-erių metų verslininkas Anzoris Aksentjevas Kikališvilis yra siejamas su prieštaringai vertinama Rusijos bendrove "Asociacija XXI vek". 1997 metais jis įkūrė visuomeninę organizaciją "Visos Rusijos liaudies politinė partija".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Rusijos žiniasklaidos, A. Kikališvilis, prieš kelerius metus pakeitęs pavardę į Aksentjevo, yra artimai susijęs su "Rusijos mafijos krikštatėviu" tituluojamu dainininku Josifu Kobzonu ir 1994 nužudytu kriminaliniu autoritetu Otariu Kvantrišviliu. Dalyvauja kelių sporto rėmimo fondų veikloje.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų