REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Katalikų Bažnyčia gali suteikti Europos vienijimuisi tvirtą pagrindą, todėl žemyno vyskupai kviečia Europos Sąjungos konstitucinės sutarties projekte paminėti krikščioniškąsias Europos šaknis. Tai pabrėžiama Vilniuje vykstančios Europos vyskupų konferencijų tarybos plenarinėje asamblėjoje, kurioje dalyvauja 34 vyskupų konferencijų vadovai.

REKLAMA
REKLAMA

"Vilniuje surengta asamblėja rodo, jog Lietuva yra svarbi Europos dalis. Turime atsiverti pasauliui - esam visos Bažnyčios dalis", - sakė penktadienį (10.03) spaudos konferencijoje Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis. Pasak kardinolo, "Bažnyčia ne bėga iš paskos politikai", o nubrėžia ateities kelią Europos Sąjungai ir jai nepriklausančioms šalims.

REKLAMA

Europos vyskupų konferencijų tarybos pirmininko monsinjoro Amedee Grabo (Amede Grabo) teigimu, asamblėjos posėdžiuose svarstoma daug konkrečių temų, iš jų pagrindinės - nauji iššūkiai Bažnyčiai Europoje, aktyvus Europos bendradarbiavimas su kitų žemynų - Afrikos, Pietų ir Šiaurės Amerikos - bendruomenėmis, skatinant toleranciją ir susikalbėjimą tarp skirtingų tautų ir pažiūrų asmenų. Asamblėjos darbo grupės taip pat svarsto aktualias dvasinio pašaukimo, sielovados mokyklose, žiniasklaidos, emigracijos, aplinkosaugos ir ekumenizmo problemas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Kroatijos vyskupų konferencijų pirmininko kardinolo Josipo Bozanico, katalikiškoji Kroatija ir Lietuva turi daug bendro, panaši abiejų šalių Bažnyčios ir visuomenės situacija. "Norime daugiau kalbėti ne apie Europos plėtrą, o apie jos vienijimąsi. Viena iš Bažnyčios užduočių - ginti kiekvieną žmogų, jo orumą ir teises, o tai svarbu ir ne krikščionims", - sakė J. Bozanicas.

Aukštieji dvasininkai pabrėžė, kad Bažnyčioje galiojantis principas dalytis materialinėmis ir dvasinėmis gėrybėmis su vargingesniais žmonėmis ir šalimis turėtų galioti ir Europai. "Apie pagarbą žmogui, jo gyvybei dažnai pamirštama ne tik skurstančiose valstybėse, bet ir aukštas technologijas turinčiose išsivysčiusiose šalyse", - sakė asamblėjos dalyviai.

Šeštadienį Europos vyskupų konferencijų taryba, baigdama plenarinius posėdžius, numato parengti ekumeninį dokumentą, svečiams bus surengta ekskursija po Vilniaus senamiestį. Sekmadienį Vilniaus arkikatedroje visi vyskupai koncelebruos Mišias.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų