REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas antradienį (10.14) po pateikimo pritarė ir pradėjo svarstyti įstatymo projektą numatanti Nepriklausomybės akto signatarams skirti valstybinę rentą, sieksiančią daugiau nei 2 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

"Tėvynė turėtų mokėti įvertinti tuos žmones, kurie garbingai atliko savo pareigą", - pristatydamas įstatymo projektą sakė Nikolajus Medvedevas.

REKLAMA

Nesuteikdama tokio įvertinimo, pasak parlamentaro, valstybė "parodytų nepagarbą tiems, kurie sudarė sąlygas būti nepriklausomiems".

Pats N. Medvedevas teigė nesąs signataras "de jure", todėl neturi privačių interesų.

Jis buvo Aukščiausiosios Tarybos - Atkuriamojo Seimo, 1990 metų kovo 11 dieną paskelbusio apie nepriklausomybės atkūrimą, narys, tačiau akto pasirašymo metu buvo išvykęs su užduotimi į Maskvą.

Įstatyme numatoma, kad valstybinė renta sudarys 6 minimalius mėnesinius atlyginimus (MMA). Šiuo metu 1 MMA yra 450 litų.

REKLAMA
REKLAMA

N. Medvedevo teigimu, teisę gauti valstybinę rentą turės per 30 signatarų, kurie neturi kitų draudžiamų pajamų.

Valstybinę rentą gaunantys signatarai turės atsisakyti šiuo metu joms mokamos I laipsnio valstybinės pensijos, kuri yra daugiau nei 500 litų.

Tuo tarpu kai kurie Seimo nariai piktinosi, kad signatarai išskiriami iš kitų asmenų, kovojusių ir nukentėjusių dėl šalies nepriklausomybės, politkalinių ir tremtinių.

"Šis įstatymas yra neteisingas", - teigė liberalcentristas Artūras Melianas.

Įstatymo projektą numatoma skubos tvarka priimti jau ketvirtadienį.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų