• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas sekmadienį (10.26) pasirašė Nepriklausomybės akto signatarų statuso įstatymą, suteikiantį teisę signatarams ir jų artimiesiems gauti nemažą valstybinę rentą.

REKLAMA
REKLAMA

"Prezidentas laikosi nuomonės, kad būtina puoselėti pagarbą Lietuvos istorijai bei prie valstybės kūrimosi prisidėjusiems asmenims, tačiau apgailestauja, kad neatitinkantis paramos ir pensijų sistemos signatarų rentos dydis sukėlė daug diskusijų", - rašoma prezidento spaudos tarnybos pranešime.

REKLAMA

R. Paksas pabrėžė, kad renta turi atitekti tik tiems Lietuvos valstybės kūrėjams, kurie neturi kitų pragyvenimo šaltinių.

"Prezidentas R. Paksas tikisi, kad Seimas, įvertinęs Kovo 11-osios akto signatarų nuopelnus, išliks nuoseklus ir pripažins bei įvertins politinių kalinių, tremtinių bei visų kitų šalies žmonių indėlį į Lietuvos valstybingumo kūrimą bei įtvirtinimą", - rašoma pranešime spaudai.

Prezidentas pareiškė viltį, kad Seimas, atsižvelgęs į Lietuvos ekonominį augimą, ras lėšų padidinti pensijas visiems senatvės sulaukusiems Lietuvos žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio viduryje Seimo priimtas įstatymas suteikia 1990 metų kovo 11-ąją už Nepriklausomybės atkūrimo aktą balsavusiems Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatams teisę gauti 50 proc. dabartinių Seimo narių atlyginimo dydžio rentą. Tai sudarys per 2 tūkst. litų.

Signatarui mirus dalį jam mokamos rentos turės teisę gauti jo žmona ir vaikai.

Įstatymas dėl signatarų statuso priimtas, 34 parlamentarams balsavus už, 6 - prieš ir 5 susilaikius. Iš viso šiuo metu Seime yra užimtos 137 narių vietos iš 141-os.

Grupė parlamentarų prezidentą prašė vetuoti šį įstatymą.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų