• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės dainuojamosios poezijos gerbėjai nuo penktadienio (10.17) Vilniaus mokytojų namuose vėl galės klausytis jau pamėgtų atlikėjų. Kaip pranešė Vilniaus mokytojų namai, dainuojamosios poezijos svetainės koncertai vyks du penktadienius per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Iki birželio mėnesio truksiančiame trečiajame dainuojamosios poezijos sezone koncertuos jau gerai šio žanro mėgėjams pažįstami atlikėjai - Vytautas Kernagis, Kostas Smoriginas, Aidas Giniotis, Olegas Ditkovskis, Saulius Bareikis, Andrius Kaniava, Laimis Vilkončius ir kiti.

REKLAMA

Vienas iš dainuojamosios poezijos svetainės organizatorių Juozas Žitkauskas BNS sakė, kad planuojama surengti ir Andriaus Mamontovo koncertą.

Pasak J. Žitkausko, dainuojamoji poezija Lietuvoje populiarėja. "Šis muzikos žanras kuo toliau, tuo labiau skverbiasi į kultūrą ir visuomenės gyvenimą. Dainuojamosios poezijos koncertus ketinama rengti jau ir Rokiškyje, Kaune. Be to, į Vilniaus mokytojų namų svetainės koncertus susirenkančių žmonių skaičius nemažėja", - tvirtino J. Žitkauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Organizatorius teigė, kad dainuojamosios poezijos svetainės koncertų metu pasirodys ir dar negirdėti atlikėjai, dalis jų buvo atrasti per pirmojo tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio "Tai - aš" koncertus.

Penktadienį vyksiančio pirmojo naujojo sezono dainuojamosios poezijos koncerto metu pasirodys Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorius, režisierius ir kompozitorius Saulius Mykolaitis.

Kažkada svajojęs tapti operos solistu, S. Mykolaitis Lietuvos muzikos akademijoje lankė paruošiamuosius solinio dainavimo kursus, vėliau nusprendė tapti dramos aktoriumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos žiūrovui aktorius žinomas iš LTV serialo "Gedimino 11", įvairių spektaklių - "Roberto Zucco", "Meistras ir Margarita" ir kt. S. Mykolaitis Lietuvos nacionaliniame dramos teatre pastatė spektaklį pagal Daniilą Charmsą "Stop, mašina" ir jame vaidino, taip pat režisavo Antono Čechovo "Ivanovą" bei kitus pastatymus.

S. Mykolaitis dar parašė muziką 6 spektakliams.

Kitas dainuojamosios poezijos dalyvis - Naujosios Vilnios laisvalaikio centro vaikų ir jaunimo sektoriaus vadovas Jonas Baltokas, festivalio "Tai - aš" naktinių koncertų atradimas.

REKLAMA

"Iš pašaukimo esu aktorius arba pedagogas, bet niekas "nepašaukia", tad sukuosi kaip išmanau. Groti pradėjau pirmame kurse, pradžioje išilgine fleita, paskui gitara, lūpine armonikėle", - apie save kalba J. Baltokas.

Jį dainuojamoji poezija domina gana seniai. Pirmas ir neblėstantis autoritetas J. Baltokui - Vytautas Kernagis. Kaip ir jis, dainuojamosios poezijos mėgėjas stengiasi negroti svetimų dainų.

Šiemet nuolatiniai svetainės lankytojai galės įsigyti abonementą į koncertus.

Organizatoriai ketina aistringiausius dainuojamosios poezijos gerbėjus suburti į klubą. "Šie žmonės turėtų būti dainuojamosios poezijos ambasadoriais visuomenėje. Galbūt jiems surengsime individualius susitikimus su atlikėjais", - teigė J. Žitkauskas.

Kaip ir ankstesniais sezonais, šiemet dainuojamosios poezijos scena atvira pradedantiesiems.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų