REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas antradienį pasirašė dekretą, kuriuo pateikė Seimui ratifikuoti Lietuvos ir Rusijos readmisijos sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

Susitarimas dėl nelegaliai atvykusių asmenų grąžinimo (readmisijos) buvo pasirašytas gegužės 12 dieną Vilniuje. Dokumentas turėtų įsigalioti iki liepos 1 dienos, kuomet per Lietuvos teritoriją į ar iš Kaliningrado sritį vyksiantiems Rusijos piliečiams bus pradėti išdavinėti supaprastinti kelionės dokumentai.

REKLAMA

Rusijoje readmisijos susitarimą turi ratifikuoti Rusijos parlamentas - Federacijos Susirinkimas, kurį sudaro Valstybės Dūma ir Federacijos Taryba.

Vyriausybės spaudos tarnyba anksčiau yra pranešusi, jog birželį Lietuva planuoja readmisijos susitarimą pasirašyti ir su Baltarusija.

Lietuva yra pirmoji ir kol kas vienintelė valstybė, su kuria Rusija pasirašo susitarimą dėl readmisijos. Šis dokumentas bus taikomas ne tik nelegaliai į Lietuvos ir Rusijos teritorijas atvykusiems šių šalių asmenims, bet ir trečiųjų valstybių piliečiams.Pasirašyti susitarimą dėl readmisijos ir ratifikuoti sienos sutartį ir Rusija įsipareigojo pernai derėdamasi su Europos Sąjunga (ES) dėl Rusijos piliečių tranzito į Kaliningrado sritį ir iš jos per Lietuvos teritoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai lapkritį ES ir Rusijos vadovai sutarė, kad nuo liepos 1 dienos tranzitu per Lietuvą į ir iš Kaliningrado srities vyksiantys Rusijos piliečiai privalės turėti vadinamuosius supaprastintus kelionių dokumentus ar supaprastintus kelionių geležinkeliu dokumentus. Pastaruosius išduos tranzitiniuose traukiniuose dirbsiantys Lietuvos konsuliniai pareigūnai.

Nuo vasario 1 dienos Lietuva sugriežtino pasų režimo reikalavimus tranzitu vykstantiems piliečiams. Tokia tvarka įvesta siekiant, kad Rusijos piliečių tranzitas per Lietuvos teritoriją nesukliudytų šaliai prisijungti prie Šengeno erdvės.

Šengeno sutartis reglamentuoja laisvą judėjimą per sienas tarp jos dalyvių.

Lietuva kitąmet tikisi tapti visaverte ES nare, o apie 2006-2007-sius - prisijungti prie Šengeno sutarties.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų