• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia frakcija Seime - Socialdemokratinė koalicija - pasipildė dar dviem nariais, perėjusiais iš Kazimiros Prunskienės vadovaujamos Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų frakcijos.

REKLAMA
REKLAMA

Prie Socialdemokratinės koalicijos frakcijos prisijungus Edvardui Karečkai ir Janei Narvilienei, dabar ji turės 53 narius.

REKLAMA

E. Karečka į Seimą buvo išrinktas vienmandatėje Skuodo-Mažeikių apygardoje, J.Narvilienė - Kretingos vienmandatėje apygardoje. Abu jie buvo Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos nariai.

Ši partija buvo įkurta susivienijus Ramūno Karbauskio vadovaujamai Lietuvos valstiečių partijai (LVP) ir K. Prunskienės vadovaujamai Naujosios demokratijos partijai.

J. Narvilienė yra buvusi Naujosios demokratijos partijos pirmininkės pavaduotoja, vadovavo šios partijos Kretingos skyriui.

REKLAMA
REKLAMA

Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų frakcijoje liko šeši nariai, todėl pagal Seimo statutą ji negali egzistuoti. Seimo statutas numato, jog frakcijai įsteigti reikia ne mažiau 7 narių.

Tačiau frakcijos seniūnė K. Prunskienė tikisi, jog frakcija išliks prie jos prisijungus trims mišrios parlamentarų grupės nariams - Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovams Kaziui Bobeliui, Algirdui Saudargui ir Petrui Gražuliui."Geriausias sprendimas būtų, jeigu mes dabar suformuotume bendrą frakciją ir tai reikštų, jog rengiamės bendradarbiauti per artėjančius Seimo rinkimus", - BNS sakė K. Prunskienė, komentuodama galimą krikščionių demokratų prisijungimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjunga (VNDPS) trečiadienį vyksiančiame tarybos posėdyje ketina svarstyti bendradarbiavimo su krikščionimis demokratais klausimą.

Šių partijų atstovai pradėjo bendradarbiauti ir tarptautinėje arenoje - VNDPS pirmininkės pavaduotojas parlamentaras Gintaras Didžiokas, deleguotas stebėti Europos Parlamento (EP) posėdžių, prisijungė prie EP Europos liaudies frakcijos, jungiančios konservatorius ir krikščionis demokratus.

K. Prunskienė BNS neigė, jog VNDPS gresia skilimas.

"Mes labai tvarkingai sutariame ir deriname pozicijas, tarp mūsų yra darna ir sutarimas", - teigė ji, paklausta apie santykius su buvusiu LVP vadovu frakcijos nariu R. Karbauskiu.

REKLAMA

Frakcijos narių pasitraukimą pas socialdemokratus K. Prunskienė siejo su artėjančiais Seimo rinkimais."Aš nelaikau to ypatinga išdavyste", - sakė K. Prunskienė, tačiau pažymėjo, jog brandžioje politinėje sistemoje taip lengvai partijos nėra keičiamos.

Apie tai, jog Socialdemokratinės koalicijos frakcija gali pasipildyti naujais nariais, gegužės pradžioje vykusiame LSDP suvažiavime prabilo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų