• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas ketina pateikti Seimui Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų projektą, kurį priėmus būtų leista aludariams masiniuose renginiuose pateikti informaciją apie alų.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo vadovas taip pat siūlo panaikinti šiuo metu galiojantį leidimą tiekti alų ir putojančius vynus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 15 procentų, į loterijas, konkursus, žaidimus, kaip prizus arba kartu su jais.

REKLAMA

Pasak A. Paulausko, pastaraisiais metais labai paplito stambiųjų alaus gamybos įmonių rengiamos įvairios akcijos, žaidimai, kurių metu alus dalijamas už 1 centą arba nemokamai, arba tik už butelio kamštelį. Seimo vadovas pažymi, kad dėl šios priežasties ir dėl liberalesnio alaus reklamos reglamentavimo sparčiai didėja alaus vartojimas, ypač tarp jaunimo. Be to, anot jo, valstybė netenka pajamų (PVM), kurios būtų gaunamos, jei alus būtų parduodamas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Paulausko, Alkoholio kontrolės įstatymo nuostatos leidžia pardavinėti alų masinių renginių metu, bet nesuteikia galimybės naudoti alaus gamintojo prekės ženklo, firminių bokalų, skėčių, peleninių ir kitų lauko prekybos atributų, jeigu juose yra bent užuomina į alaus gamintoją ar alų. Įstatymo pataisas inicijavęs A. Paulauskas teigia, kad tai labai apsunkina alumi prekiaujančių įmonių darbą bei riboja vartotojo galimybes gauti informaciją apie jo produktą.

Todėl jis siūlo leisti koncertuose, diskotekose ir kituose masiniuose renginiuose alkoholinių gėrimų prekybos vietose bei degalinėse ir jų teritorijose pateikti informaciją apie alkoholinius gėrimus, kuri nelaikoma reklama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Alkoholio kontrolės įstatyme taip pat siūloma nustatyti, kad masiniuose renginiuose (išskyrus renginius, skirtus nepilnamečiams) taip pat gali būti pateikiamas renginį remiančios ir gaminančios alkoholinius gėrimus, kuriais leidžiama prekiauti masiniuose renginiuose, įmonės pavadinimas ar prekės ženklas.

Pasak Seimo vadovo, Lietuvos alaus pramonės įmonės jau daugelį metų yra vienos svarbiausių kultūros ir sporto mecenačių šalyje.

"Ir toliau draudžiant aludariams masinių renginių metu teikti bet kokią informaciją apie alų, sudaromos visos sąlygos išskirtinių masinių renginių skurdui, nes valstybė kol kas nepajėgi remti tokių renginių, o alaus pramonės įmonės ilgainiui tokių renginių paprasčiausiai neberems", - teigia įstatymo pataisas teikiantis A. Paulauskas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų