REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2006 m. kovo 10 d. – kovo 13 d. Vilniaus “Reval Hotel Lietuva” konferencijų centre vyks III Baltijos juvelyrikos paroda “Amber Trip”. Tai didžiausias Baltijos jūros regione juvelyrikos pramonei ir menui skirtas renginys. Kaip ir kasmet, parodos lankytojai galės susipažinti su naujausiomis juvelyrikos tendencijomis, užmegzti pažinčių, nusipirkti ar užsisakyti jiems patikusius gaminius.

REKLAMA
REKLAMA

Tikslai ir uždaviniai

Pagrindinis “Amber Trip” tikslas – pristatyti pasauliui Lietuvos juvelyrus ir padėti jiems surasti naujų verslo partnerių ir rinkų. Kitas uždavinys – pritraukti kuo daugiau Lietuva besidominčių užsienio juvelyrikos kompanijų. Be to, šiemet parodos organizatoriai iškėlė sau dar vieną ambicingą tikslą – padaryti Vilnių Baltijos jūros regiono juvelyrikos sostine.

REKLAMA

Demokratiška aplinka

Nepaisant aukštų siekių, “Amber Trip” ir toliau lieka demokratiška paroda. Ji skirta visiems besidomintiems gintaru ir juvelyrika: tiek profesionalams, tiek eiliniams lankytojams ieškantiems kuklios dovanos, joje dalyvauja ir garsios, pasaulinį vardą turinčios kompanijos, ir tik Lietuvoje težinomi pajūrio meistrai. Kaip visada daug dėmesio skiriama Lietuvos pirkėjams, kurie tradiciškai perka gintaro papuošalus dovanoms, jiems “Amber Trip” puiki vieta įsigyti kokybiškų ir meniškų gaminių iš pirmųjų rankų. Parodoje noriai lankosi ir gintaro kolekcininkai iš viso pasaulio: į parodą įmonės ir gintaro meistrai atveža geriausius savo gaminius.

REKLAMA
REKLAMA

“Amber trip” sparčiai auganti paroda

“Amber Trip” – tai dinamiška ir nuolat auganti paroda, kuri, anot specialistų, dar tik įsibėgėja. Pirmaisiais metais daugiau dėmesio buvo skiriama gintarui ir jo gaminiams. Parodai vystantis, interesų ratas išsiplėtė ir šioje parodoje dalyvauja kompanijos prekiaujančios ne tik gintaru, bet ir brangakmeniais, pusbrangakmeniais, bižuterija, juvelyrine įranga.

Parodoje dalyvauja įmonės iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Turkijos, Ukrainos, Italijos, Ispanijos, Graikijos, Prancūzijos ir Australijos, o lankytojų tikimasi sulaukti net iš Japonijos, Kinijos ir Indijos. Norint pritraukti pačius garsiausius gintaro ir juvelyrikos pirklius iš viso pasaulio negailėta nei laiko, nei lėšų: pirmieji kvietimai dalyvauti 2006 m. parodoje išsiuntinėti praėjus vos kelioms savaitėms po pernykštės parodos uždarymo. Prie sėkmės prisidėjo ir “Amber Trip” jau antrus metus leidžiamas vienintelis Baltijos šalyse juvelyrikos žurnalas “Baltic Jewellery News”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujovė – perkeltas turgus

Kadangi kai kuriuos mažesnius gintaro apdirbėjus, ypač pavienius gintaro meistrus ir juvelyrus, nuo dalyvavimo parodoje sulaikydavo ta aplinkybė, kad mažiausias nuomojamas parodos plotas yra 6 kv. m, organizatoriai sugalvojo į Vilnių trumpam perkelti garsųjį Palangos gintaro turgų. Nuo šiol “Amber Trip” parodose veiks “Amber Trip Free Market”, jame kiekvienas smulkus gamintojas galės nebrangiai išsinuomoti standartinę darbo vietą: kėdė ir stalą su apšvietimu.

Parodos edukacinė ir kultūrinė programa

“Amber Trip” toli gražu ne tik komercinis renginys. Kaip ir kasmet, šiemet numatyta plati edukacinė programa. Lietuvos ir užsienio specialistai skaitys paskaitas apie gintarą, deimantus, papuošalų restauravimą, juvelyrikos verslo sąlygas įvairiose šalyse. Šių paskaitų tvarkaraštis pridedamas atskirai.

REKLAMA

“Amber Trip Fashion Show“ tykos Jūsų “Reval Hotel Lietuva” garaže(neprasilenkit, renginio pradžia kovo 11 d., 19 val.)

Po pernykštės sėkmės nutarta ir šiemet rengti parodos madų šou. “Amber Trip Fashion Show“ tikslas – pateikti drabužio ir papuošalo sintezę. Šįkart madų šou vyks neįprastoje vietoje – “Reval Hotel Lietuva” garaže. Organizatorių nuomone, pilka aplinka suteiks dar daugiau spindesio dizainerių ir juvelyrų sukurtoms drabužių ir papuošalų kolekcijoms.

Šiemet bus rodomos septynios garsių Lietuvos dizainerių ir juvelyrų kolekcijos. Mados ir stiliaus namai “Zoraza“ (dizainerė Daiva Urbonavičiūtė) ir “Ulos“ juvelyrai pristatys kolekciją “Anatomical Devices“; juvelyras Darijus Gerlikas ir drabužių dizainerė Laura Dailidėnienė rodys kolekciją “Globus grey”; juvelyrai Algina ir Rolandas Žalimai kartu su drabužių dizaineriu Egidijum Rainiu derins gintarą, koralus bei perlus su lino ir šilko audiniais; jaunos ir talentingos juvelyrės Jurgita Erminaitė ir Eglės Čėjauskaitė pristatys kolekciją “Aptaisai“; žymi juvelyrės Marytė Gurevičienė – kolekciją “Improvizacija“, renginio debiutantės Vilė ir Gitana – margaspalvę “Paletė“, o garsioji Julija Žilėnienė bandys lietuviškumą išreikšti šiuolaikine dizaino kalba.

REKLAMA

“Amber Trip Fashion Show 2006“ laukia ir netikėtas reginys – nuotakos suknelė iš platinos “Meilės dvasia“, kainuojanti per milijoną eurų. Ją iš Italijos atvežė kompanija “Obrelli“. Šią brangiausią pasaulyje nuotakos suknelę rankomis iš platinos išaudė japonų meistras, o sumodeliavo Italijos dizaineriai, ji tiksliai atspindi renginio dvasią – drabužio ir papuošalo sintezę – tai ir drabužis, ir juvelyrinis kūrinys vienu metu.

Informacija:Apie parodą – Giedrius Guntorius (tel.: 8 698 86 244);Apie spaudos konferenciją – Vilius Šimkus (tel.: 8 618 12 107)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų