REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Štai ką Lietuvos gatvių ir skersgatvių praeiviai yra girdėję apie vieną garsiausių pasaulio dailininkų - apie Rembrandtą. Pasak dailės istorikų, Rembrandtą išgarsino nepaprasto gilumo portretai ir fantastiškas sugebėjimas vaizduoti šviesą. Per savo karjerą Rembrandtas nutapė daugiau nei 600 paveikslų, iš kurių kas dešimtas - tai jo paties portretas. Tačiau pasak praeivių, Rembrandtas - daiktas, o ne olandų dailininkas. Taip tvirtino dauguma, tačiau ne visi.

REKLAMA
REKLAMA

Vilkaviškietis:- Kas yra Rembrandtas?- Kur lapus grėbliuoja.- Čia prietaisas?- Nu.- Tai kaip jis atrodo?- Kaip grėblys.- Rembrandtas?- Nu.

REKLAMA

Gargždiškė:- Ką girdėjot apie Rembrandtą?- Dailininkas.- Kokioje šalyje gyveno?- Anglijoje.

Klaipėdietė:- Ispanas, man atrodo.- Rembrandtas?- Taip.

Druskininkietė:- Dailininkas gal.- O kuo jis pagarsėjo?- Gal jūrą piešė.- Jūrą?- Jūros vaizdus.- O daugiau nieko nepiešė?- Na ne.

Klaipėdietė:- Rembrandtas - ne pavardė turėtų būti.- O kas?- Rembrandtas kaip meno kūrinys, gal.- O jis pieštas ar lipdytas?- Tikriausiai pieštas, tai meno sritis kažkokia.- O kokia priemone pieštas?- Gal guašu, kažkokiais dažais.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdiškis:- Nei daiktas, nei pavardė.- O tai kas galėtų būti?- Nežinau, bet ne daiktas ir ne pavardė… Bažnytinis meno kūrinys.- Tai kur jo ieškotumėt?- Bažnyčioj.

Šakietės:- Daiktas.- Ką su juo daro?- Kapoja ledą.- Su kuo?- Su rembrandtu.- Man irgi taip atrodo, kad kapoja.

Klaipėdietė:- Jis atrado Atlanto vandenyną.- Tik šitą apie jį girdėjot?- Jo.- Apie ką?- Apie Rembrandtą.

Vilkaviškietis:- Vaisius.- Kaip jis vadinasi?- Rembrandtas.- Kaip jis atrodo?- Nežinau, dar nevalgęs, tik girdėjau.

Varėniškis:- Iš ko pagamintas tas rembrandtas?- Iš metalo.- Kaip atrodo?- Nežinau, žinokit.- Ką su juo daro?- Taiso mašinas, pagal mane.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gargždiškė:- Rembrandtas yra gintaro sudedamoji dalis.- Iš jo gintaras padarytas?- Galbūt.- Kokios spalvos tas rembrandtas?- Geltonas.

Vilkaviškietis:- Kopija.- Kokia kopija?- Paveikslo kokio ar ko nors panašaus.- Kaip vadinama?- Rembrandtas.

Vilkaviškietė:- Skrybėlė su plunksna.- Ir kaip ji vadinasi?- Rembrandtas.- O plunksna būtina tenai?- Taip.

Šakietė:- Kuo pagarsėjo Rembrandtas?- Manau, savo paveikslais, kuriuos jis gal sudegindavo nutapęs.- Kodėl?- Nežinau, gal nenorėjo didžiuotis savo kūriniais.

Prieniškė:- Kas yra Rembrandtas?- Gydytojas, specialistas kokios srities, tik nežinau kokios.- Tai poliklinikoj yra?- Poliklinikoj tai ne, ligoninėse gal.- Tai Prienų ligoninėje yra Rembrandtas?- Ne, gal nėra.- Tai kur ieškotumėt Rembrandto?- Kokiam universitete gal.- Kokiam mieste?- Gal Kaune.

REKLAMA

Šakietis:- Rembrandtas yra nupiešęs Moną Lizą.- Moną Lizą?- Taip.- O kaip ji atrodo?- Na kaip aš jums dabar paaiškinsiu, kaip ji atrodo.- Bet graži moteris?- Nelabai, nepasakyčiau.- Bet paveikslas gražus?- Paveikslas iš tikro tai gražus, bet Pamela Anderson gražesnė už Moną Lizą.

Prieniškė:- Rašytojas.- Ką parašė?- Knygą apie sūnų palaidūną.- Kas toks?- Rembrandtas.

Varėniškė:- Vandenį pumpuoja.- Vandenį?- Na taip.

Vilkaviškietė:- Laikrodis su varpu.- Kas toks?- Kai laikrodis gražiai muša.- Kaip jis vadinasi?- Rembrandtas.- Kaip jis muša?- Ką aš žinau, jei eina laikrodis, tai ir muša valandas, dvyliktą, pirmą.- Tai ant sienos būna?- Tikriausiai.

REKLAMA

Druskininkietė:- Anglijos karalius gal, sakyčiau.- Kaip jo vardas?- Rembrandtas.

Druskininkietė:- Kuris pirmas nuskrido į Mėnulį.- Rembradtas?- Jo, Rembrandtas.

Klaipėdiškis:- Žmogaus organas, kuris virškina maistą.- Organas?- Taip.- Tai jūs turit tą rembrandtą?- Turėčiau turėt.

Vilkaviškietis:- Rembrandtas - mašina bulvių kasimui.- Tai naudojasi čia ūkininkai?- Naudojasi.- Ką daro su rembrandtu?- Bulves kasa.

Prieniškis:- Medžiaga.- Ką daro?- Kai siena nelygi, išlygina.- Košė tokia?- Taip.

Šakietis:- Turbūt benziną iš jo daro.- Iš ko?- Iš rembrandto.- Kas čia per daiktas?- Benzino sudedamoji dalis.- Tai ne iš naftos jį daro?- Su nafta turbūt maišo.- Ką?- Rembrandtą.- Ir kas iš to išeina?Benzinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praeivių klausinėjo LTV laidos "Klausimėlis" vedėjas Juras Jankevičius.

Naujas "Klausimėlis" - šeštadienį, sausio 29 d., per Baltijos krepšinio lygos rungtynių pertrauką 16.50 val. Laida rodoma per Lietuvos televiziją, ją galima pažiūrėti ir internete (http://www.lrt.lt/new/dayarchive.php?d=2005-01-22).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų