REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politologai Mauzeris su Surskiu nagrinėja propagandos ministrų dalią. Paskui nagrinėja utopinius projektus.

REKLAMA
REKLAMA

Mauzeris: Žinote, Surski, gal žmonės dabar kaip visada tikėsis, kad kalbėsim apie peles, bet imkim ir pasielkim nestandartiškai - pakalbėkim apie Algį Čapliką.

REKLAMA

Surskis: Mielai. Žinote, man jis labiausiai primena Mochamedą Saidą Sahafą.

Mauzeris: Jo, jo, labai primena... O kas jis toks?

Surskis: Taigi buvęs Irako informacijos ministras. Atsimeni, amerikonų tankai jau artėja prie Bagdado savivaldybės, o anas, atsistojęs ant šiukšliadėžės, naglu veidu kartoja, kad pergalė neišvengiama, priešas tuoj bus sutriuškintas ir partijos lyderis Artūras Huseinas dar nepabėgęs į Varšuvą.

Mauzeris: Bet anas Huseino ministras varė propagandą jau žinodamas, kad Huseinui šakės...

Surskis: Tai Saidas Čaplikas irgi taip elgiasi, nors žino, kad jo vadui kajuk. Sako, STT jau pagamino kortas su Vilniaus tarybos nariais, labiausiai gaudomais. Tai pirmi keturi tūzai yra Zuokas, Čiučela, Aušrinas Vakarinas ir Drėma.

REKLAMA
REKLAMA

Mauzeris: Jo, ištrauks Zuoką iš bunkerio, apžėlusį barzda, pažiūrės su batareika į burną, sakys - šitas, ir išveš į Gvantanamą... Nors Irako informacijos ministrui tai gerai baigėsi...

Surskis: Tai ir Čaplikui baigsis gerai. Toks propagandistas neprapuls ir liberaldemokratų partijoj. Liežuvis ir banknotas lankstus...

***

Mauzeris: Kaip skaitai, Surski, ar jau greitai važiuosim iš Klaipėdos į Kuršių neriją tuneliu?

Surskis: Skaitau, kad iki 2009-ųjų - jokių šansų. Pirmiausia reikia pabaigti Valdovų rūmus, nes mažai valstybei dviejų utopinių projektų per daug. Pabaigsim Valdovų rūmus, galėsim rinktis - arba apsukam Nemuną į Baltarusiją, arba kasam tunelį į Nidą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mauzeris: Tai... į Smiltynę arčiau...

Surskis: Kolega, čia utopinis projektas, o utopija nei aukštais, nei kilometrais, nei pinigais nematuojama. Juk pasižiūrėkite, visi žmonės važiuoja į Nidą, o ne į Smiltynę, tai kam tunelį kast į tą pusę, kur nereikia? Kaip sakė buvęs Nidos meras Stasys Kurmelis...

Mauzeris: ...ne Kurmelis, o Mikelis...

Surskis: Pradės rausti tunelį, bus Kurmelis... Taigi, kaip sakė Kurmelis - Benai, knisam į Nidą.

Mauzeris: Taigi čia baisiai brangu.

Surskis: Prašom jums dar vienas utopinis projektas: Nidoje pastatyti Lukiškių kalėjimą, duoti vyrams kastuvus ir pasakyti - išsikasit tunelį iki Klaipėdos balkono, kur Hitleris kalbą sakė, visi laisvi.

REKLAMA

Mauzeris: Ar nebus taip, kad kaliniai nuvairuos tunelį į Švediją?

Surskis: O kas čia tokio? Projektai gi utopiniai. Jeigu Alma Adamkienė gali skraidyti į Varšuvą per Kopenhagą, tai kodėl į Nidą negalima važinėti tuneliu iš Stokholmo?

Prie "Dviračio šou" kūrimo prisidėkite ir jūs. Siųskite savo idėjas, scenarijus adresu [email protected]. Geriausių idėjų autoriai gaus vertingus prizus.

"Dviračio šou"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų