REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalbėdamas Lietuvos radijo laidoje “Dienos tema”, kurią veda Tomas Dapkus, pavaduojantis Seimo pirmininką Viktoras Muntianas, reaguodamas į prezidento patarėjo vidaus politikos klausimais Dariaus Gudelio pareikštą kritiką dėl Seimo veiklos įstatymo leidyboje pareiškė, kad “Seimas išspręs savo problemas ir jas sprendžia, o Prezidentūra peržengė savo kompetenciją. Ji negali prižiūrėti Seimo.”

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento patarėjas vidaus politikos klausimais Darius Gudelis laidoje siūlė pažiūrėti į “Seimo darbo planą, kuriame numatyta, kad pavasario sesijoje turi būti priimti 213 įstatymų. Iki šios dienos priimta tik 42 įstatymai. Prioritetiniai įstatymai, kuriuos pats Seimas numatė kaip ypač svarbius, buvo 38, o priimta tik 5. Pavasario sesija baigiasi birželio 30. Turbūt teks pratęsti, nes darbo planą reiks įgyvendinti. Seimas turėtų dirbti, o nestrigti už politinės kovos šakių ar vartų.”

REKLAMA

Praeitą savaitę kreipimesi į piliečius Prezidentas Valdas Adamkus dar kartą pareiškė, kad “Seimo narių darbe stinga darnos ir atsakingumo” ir stebėjosi, kad už tai susilaukė tik “Seimo vadovybės siūlymo patylėti”.

Praeitą penktadienį kalbėdamas Lietuvos radijo laidoje "Dienos tema" valdančiosios koalicijos Politinės tarybos sekretorius ir ministro pirmininko patarėjas vidaus politikos klausimais Juozas Bernatonis pareiškė, kad Seimas, sudarydamas laikinąją tyrimo komisiją Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko veiklai ištirti, "peržengė ir savo kompetencijos ribas".

REKLAMA
REKLAMA

J. Bernatonis, kuris yra ir Socialdemokratų partijos vicepirmininkas, teigia, kad Vilniaus miesto savivaldybės taryba, savo pareiškime "pagrįstai reagavo į Seimo sprendimą, nes tik vietos valdžia turi pati spręsti savivaldos reikalus". Buvęs vidaus reikalų ministras taip pat sako, kad "jei A. Zuokas padarė kokį nusikaltimą, tai prokuratūros reikalas, jei viršijo įgaliojimus kaip meras, tai turi svarstyti savivaldybės taryba, o ne Seimas".

OMNI naujienos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų