• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos pirmininko pavaduotojas Viktoras Muntianas Lietuvos radijo laidoje “Forumas”, kurią veda Virginijus Savukynas, tikina, kad jei Lietuvoje egzistuotų morali politika, Prezidento nepasitikėjimas turėtų įtakos politiko apsisprendimui.

REKLAMA
REKLAMA

"Vykdant moralią politiką, be jokios abejonės, aukščiausio šalies vadovo pasitikėjimas turėtų būti kriterijus apsisprendimui. Ir kai bus morali politika, manau, taip ir atsitiks. Čia yra siekiamybė, tačiau to siekiant, ypatingai dabar, reikia naudotis labai aiškiais, nedviprasmiškais, vienareikšmiškais argumentais. Manau, kad ta siekiamybė atitolinama, jei vadovaujamės nepagrįstais argumentais, kažkokiais sukurtais popieriais", - ketvirtadienį Lietuvos radijo laidoje "Forumas" teigė V. Muntianas.

REKLAMA

Jo teigimu, kova prieš viešųjų ir privačių interesų supainiojimą bus efektyvi tada, kai su tuo bus kovojama teisinėmis priemonėmis, kurios esą išsklaido abejones faktų pagrįstumu. Tačiau dabar, pasak Seimo vicepirmininko, teisėsaugos sistema veikia netvarkingai ir todėl esą galima pateikti tik politinį įvertinimą, kuriam taip pat reikia įrodymų.

Pasak V. Muntiano, jeigu tie reiškiniai, kurie sukėlė nepasitikėjimą Artūru Zuoku ir ūkio ministru Viktoru Uspaskichu, "yra pakankamai argumentuoti, tai vienas ir kitas turi atsistatydinti vienareikšmiškai".

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu Liberalų ir centro partijos valdybos narys Gintautas Babravičius tikina, kad jų lyderis Artūras Zuokas yra spaudžiamas atsistatydinti, tačiau nepasakoma, iš kurio - partijos pirmininko ar mero - posto jų partijos lyderis turėtų atsistatydinti. Todėl, jo teigimu, susidaro "įspūdis, kad jį atstatydinti siekiama bet kuriomis priemonėmis, bet kokia kaina".

Liberalcentristams, pasak politiko, nepriimtini konservatorių primygtiniai patarimai, nes šis klausimas esą sudėtingesnis, nei gali pasirodyti.

"Mums nepatinka konservatorių būdai ir metodai, kai primygtinai, taip intensyviai siūlo patarimus, savo sprendimus, kad neduoda laiko nei pagalvoti. Turime savo institucijas ir gal neužteks tik valdybos, gal ir taryba bus surinkta. Klausimas sudėtingesnis, nei atrodo, ir reikia nors trupučio laiko išanalizuoti situaciją ir priimti sprendimus", - sakė G. Babravičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu laidoje dalyvavusi Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narė Rasa Juknevičienė pakartojo, jog jų partija nėra suinteresuota atimti rinkėjų balsų iš liberalcentristų, tačiau šioje situacijoje esą abi partijos tampa vieno žmogaus problemų įkaitėmis.

"Būtų daug sveikiau ir pačiai partijai, ir mums, jų koalicijos partneriams, jei nebūtume vieno žmogaus problemų įkaitai. Jeigu kas nors bando kaltinti Tėvynės sąjungą, kad mes suinteresuoti balsų iš liberalcentristų atėmimu, tai galėtume ciniškai tyliai sau šaipytis, kad yra tokios problemos ir tegul tęsiasi. Bet atvirkščiai: sakom, kad stipri liberalcentristų partija kaip ir stipri Tėvynės sąjunga yra vienintelė alternatyva dabartinei besikompromituojančiai valdžiai", - sakė konservatorė.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų