• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Klausimėlio” herojus - Lenkijos prezidentas Aleksandras Kwasniewskis (Kvasnevskis). Jis jau beveik dešimtmetį vadovauja kaimyninei valstybei ir visą tą laiką mūsų santykiai labai šilti. Na, nepaisant vieno kito karo ar mūšio, apie kuriuos papasakojo Lietuvos gatvių ir skersgatvių praeiviai.

REKLAMA
REKLAMA

Alytiškis:- Kwasniewskis buvo karinių pajėgų vadas, Rusijos, manyčiau.- Kokia jo profesija?- Tai gal elektrikas buvo.

REKLAMA

Ignalinietė:- Karžygys, kuris kariavo prieš lietuvius… ar prieš rusus? …prieš lietuvius.- Kokia jo paties tautybė?- Ai, tai reiškia - prieš lietuvius, nes jisai rusas.

Alytiškiai:- Kas toks Kwasniewskis?- Kur Durbės mūšy dalyvavo ir prieš lietuvius.- O kas laimėjo?- Tai gal baltarusiai.- Ne, ne, lietuviai turbūt…

Kretingiškė:- Lietuvis.- Kas?- Kwasniewskis.- Kokia jo profesija?- Karys.- Kokiam mūšy dalyvavo?- Žalgirio.- Kwasniewskis?- Aha.- Prieš ką kovojo?- Prieš Lenkiją.- Ir kas laimėjo?- Žalgiris.- Tai koks Žalgiris? Kauno?- Kauno.- Tai čia krepšinis?- Nu.

REKLAMA
REKLAMA

Vilnietė:- Kwasniewskis buvo architektas, ar ne, ir sukūrė planus Kremliui pastatyti.

Molėtiškė.- Apie pasaulį apkeliavo jisai.- Kwasniewskis?- Taip.

Ukmergiškė:- Tai aktorius.- Kuo jis pagarsėjo?- Šešiom santuokom, skyrybom. Nežinau daugiau.- Kwasniewskis?- Jo.- Tai truputį palaido gyvenimo?- Taip, truputėlį. Gal Kazanova šiek tiek.

Kretingiškė:- Ką girdėjot apie Kwasniewskį, kas jis toks?- Lenkų rašytojas.- O ką parašė?- „Vilniaus bokštai“.- Tai čia romanas ar poezija?- Poezija.

Anykštėnė:- Ką girdėjot apie Kwasniewskį?- Prezidentas.- Kurios šalies?- Vilniaus.- Kaip?- Vilniaus.- Ar Lietuvos?- Vilniaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ukmergiškė:- Garsiausias Lietuvoje banditas prieš karą.- Jo pavardė?- Kwasniewskis.- Banditas?- Taip.- O ką jis darydavo?- Oi, žinokit, nežinau, čia gal su politika susiję.

Ukmergiškiai:- Kwasniewskis? Čia yra Ukraina, man atrodo, premjeras buvęs, kuris dabar kaltinamas dėl žurnalisto nužudymo, kiek žinau.- Kwasniewskis?- Taip.- O šaliko ten jis nenešiojo tokio?- Šaliko? Man atrodo, jis buvo prieš… kaip jis vadinasi?- Juščenka.- …prieš Juščenką.- Kwasniewskis?- Taip.- Ir kaip jam sekėsi?- Pralaimėjo. Labai džiaugėmės. Mes už Juščenką.- Prieš Kwasniewskį?- Prieš. Nepatinka jo vykdoma politika.- Kuo nepatinka?- Kaip nepatiko Paksas, taip nepatinka Kwasniewskis.

REKLAMA

Anykštėnė:- Ką girdėjot apie Kwasniewskį?- Girdėjau truputį, jis yra ukrainietis, nešioja morkvišką šaliką.- Kokios spalvos?- Morkvinį.- Tokį ryškų?- Ryškų, jo.- Kam jam tokio reikia?- Na, Ukrainos simbolis kaip, jie ten visi daugumoj užsidėję…

Anykštėnė:- Viktoras lyg tai.- Kwasniewskis?- Nu gal.

Anykštėnas.- Kwasniewskio tepalas, man atrodo, yra, tepti ant žaizdų, kažkoks…

Ignalinietė:- Rašytojas, kuris parašė knygą „Kapitalas“.- „Kapitalą“?- Taip.- O kaip to rašytojo pavardė?- Kwasniewskis.- Garsus rašytojas?- Na taip.- O tautybė jo kokia?- Gal lietuvis.

REKLAMA

Kretingiškė:- Ką girdėjot apie Kwasniewskį?- Tikriausiai kad iš Lenkijos išmetė rusus.- Kwasniewskis?- Taip.- O kokia jo profesija?- Elektrikas.

Vilnietė:- Jis grąžino Vilniaus kraštą Lietuvai.- O prieš tai kas buvo?- O prieš tai buvo Lenkijos.

Vilnietė:- Ką girdėjot apie Kwasniewskį?- Kad jis parašė „Ponas Tadas“… Nežinau.- Apie ką tas „Ponas Tadas“?- Apie lietuvių tą sukilėlį, kur prieš ponus buvo sukilęs.- Kokį sukilėlį?- Sukilimo vadas, Lietuvos paprastus žmones pakėlė prieš…- O koks to vado vardas, pavardė?- Tadas Blindas buvo, ne?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Alytiškė:- Tarybiniais laikais Lietuvai vadovavo.- Kas toks?- Kwasniewskis.

Kretingiškė:- Gal Brazausko pusbrolis?- Kwasniewskis?- Taip.- Kuo pagarsėjo?- Gal tuom ir pagarsėjo, kad pusbrolis.

Ukmergiškė:- Kunigaikščio Jogailos tikroji pavardė.- Kokia?- Kwasniewskis.- O Jogaila?- Tai jis ir yra tas pats.- Kokios šalies jis kunigaikštis?- Tai čia gal ne Lietuvoj… ar Lietuvoj… net nežinau… gal Baltarusijoj?

Vilnietė:- Kas yra Kwasniewskis, kaip jums atrodo?- Žmogus, kuris išspausdino pirmą knygą Lietuvoje.- Kwasniewskis?- Taip.- Kokia jo profesija?- Rašytojas.

REKLAMA

Kretingiškė:- Ką girdėjot apie Kwasniewskį?- Jis caro valdžioje korė žmones, buvo vadinamas koriku.- Tai kur čia?- Lietuvoj.- Kwasniewskis?- Taip.- Kokiais čia metais?- Oi, čia seniai.- Prieš kiek metų?- Du, tris…

Molėtiškis:- Gal alaus išradėjas?- Kwasniewskis?- Jo.- Pagal ką sprendžiat?- Pavardė tokia keista labai.

Alytiškė:- Ką girdėjot apie Aleksandrą Kwasniewskį? Kokia jo profesija?- Išradėjas.- O tautybė?- Rusas.- O ką išrado?- Dulkių siurblį.- O kam jam reikėjo to dulkių siurblio?- Su šluota nusibodo šluot…

Praeivių klausinėjo LTV laidos "Klausimėlis" vedėjas Juras Jankevičius.

Naujas "Klausimėlis" - šeštadienį, gegužės 21 d., 18.30 val., pertrauką. Laida rodoma per Lietuvos televiziją, ją galima pažiūrėti ir internete (http://www.lrt.lt/dayarchive.php?d=2005-04-30).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų