REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apskrities liberalcentristai ragina partijos vadovybę grąžinti į partiją Seimo narį Kęstutį Glavecką, o vienas kitam oponuojančius lyderius - susėsti prie derybų stalo ir aptarti, kaip išspręsti iškilusias problemas.

REKLAMA
REKLAMA

Priešingu atveju žadama inicijuoti neeilinį suvažiavimą, kuriame būtų išrinkta nauja partijos vadovybė ir pirmininkas. Taip nusprendė Liberalų ir centro sąjungos Panevėžio apskrities koordinacinė taryba.

REKLAMA

"Jei situacija negerės, partijos apačios bus priverstos padaryti tvarką partijos viršūnėse vardan partijos", - Eltai teigė koordinacinės tarybos pirmininkas Ramūnas Vyžintas.

Ketvirtadienį vykusiame koordinacinės tarybos susirinkime, dalyvaujant penkių Panevėžio apskrities skyrių atstovams, buvo priimtas pareiškimas dėl padėties Liberalų ir centro sąjungoje.

Liberalcentristai pripažino, kad partijos lyderių tarpusavio polemika peraugo į viešą konfrontaciją ir tarpusavio santykių aiškinimąsi.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl jie pareikalavo, kad partijos vadovybė ir pirmininko Artūro Zuoko oponentai nedelsiant, pamiršę ambicijas susėstų prie derybų stalo ir paruoštų strategiją, kaip išspręsti partiją užgriuvusias problemas. Po to jie turėtų viešai paskelbti apie atkurtą vienybę partijoje ir išdėstyti bendrą požiūrį į susidariusią situaciją. Be to, vadovybė raginama vengti bet kokių viešų neigiamų vertinimų ir vidinių problemų komentavimų.

Panevėžio apskrities liberalcentristai taip pat paragino valdybą atšaukti sprendimą dėl K. Glavecko pašalinimo iš partijos. Jų manymu, dar keturi narystę sustabdę Seimo nariai - Petras Auštrevičius, Gintaras Šileikis, Vytautas Čepas ir Vytautas Grubliauskas - turėtų atstatyti savo narystę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei šie reikalavimai nebus įvykdyti, Panevėžio apskrities koordinacinė taryba ketina svarstyti galimybę sušaukti neeilinį partijos suvažiavimą, kur būtų išrinkta naujas Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas ir vadovybė.

Teisę sušaukti neeilinį suvažiavimą turi trečdalis partijos narių arba valdyba. Eilinis Liberalų ir centro sąjungos suvažiavimas numatytas po pusantrų metų.

Anot R. Vyžinto, kai kurie liberalcentristai ragino į pareiškimą įtraukti siūlymą užkirsti kelią galimuose partijos pirmininko rinkimuose dalyvauti tiek dabartiniam lyderiui, tiek jo oponentams. Tačiau galiausiai buvo pasirinkta švelnesnė formuluotė.

REKLAMA

R. Vyžinto teigimu, liberalcentristų vadovybė apie šį pareiškimą kol kas neinformuota. Partijos vadovui ir jo oponentams pareiškimą žadama pristatyti šeštadienį prasidedančioje Liberalų ir centro sąjungos šeimų stovykloje.

Panevėžio apskrities koordinacinės tarybos pirmininkas patikino, kad iki rugsėjo 17 dieną planuojamo partijos tarybos posėdžio jokių veiksmų dėl neeilinio suvažiavimo nebus imtasi. Tačiau R. Vyžintas pabrėžė, kad viena kitai oponuojančios partijos stovyklos turi kuo greičiau sėsti prie derybų stalo, nes "netvarka neturi tęstis".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų