REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai mane keiksnoja - tegul ir kvailiausiai, mažiausiai motyvuotai, - pagal lietuvišką folklorą aš „augu kaip ant mielių“. Ponai, galit mane ir mulkiu, ir dar negražiau vadinti, manęs tai neužgaus, o kad kinu - tegul visai ir ne „manuoju“ - domitės, džiugina. Ir tai ne pataikavimas, kurio taip ir neišmokau.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienis

„Seni bambekliai“, kuriuos abejingai minėjau aną savaitę, turi ir tęsinį (TV3, 15.10 val.). Matyt, šiek tiek suvokdami, kad jų humoras - prėskokas, į Jacko Lemmono ir Walterio Matthau kompaniją autoriai šįsyk įtraukė tokią egzotišką paukštę kaip pati Sophia Loren. Ar nuo to „Seni bambekliai 2“ geresni?

REKLAMA

Komedijų šiandien yra ir daugiau. Australų filme „Trečias nereikalingas“ (LNK, 22.20 val.) eksploatuojamas gėjų ir tik tariamų gėjų motyvas, bet kad labai išradingai ar linksmai - nepasakyčiau. Įdomiau žiūrėti naują Juleso Verne‘o klasikinio romano „Aplink Žemę per 80 dienų“ perdirbinį (RenTV, 19.00 val. ir kitądien 16.10 val.). Kadaise, dar 1956 metais, Fileaso Fogo ir jo tarno avantiūristo Paspartu nuotykius komiškai ekrane pateikė tipiškas anglas Davidas Nivenas ir meksikiečių (sic!) komikas Cantinflasas, o visus gausius epizodus vaidino pirmojo ryškumo žvaigždės, net Marlene Dietrich. Dabar, naujoje versijoje, žvaigždė tėra viena, irgi egzotiškos tautybės - senas pažįstamas Jackie Chanas, nešiojąs ekrane Lou vardą, bet sparčiai jį pakeičiąs į Paspartu. Jei kas labai šį siaurų akių vikruolį myli, gali vakare dar pasižiūrėti daug senesnius (ir jo paties režisuotus) „Dievo šarvus II“ (LTV, 23.25 val.).

REKLAMA
REKLAMA

Nuotykių juostoje „Pasivaikščiojimas su liūtais“ (BTV, 20.50 val. ir pirmadienį, kovo 7 d., 13.50 val.) neseniai miręs britų patriarchas Richardas Harris vaidina Kenijos gamtos mylėtoją. Herojų supa įspūdingi liūtai, žiaurūs brakonieriai ir puikios aktorės, kokių šiam siužetui gal net per daug - Kerry Fox („Intymumas“), Geraldine Chaplin, Honor Blackman, kitos. Ką žinai, gal tai buvo paties Harriso sąlyga?

Anąsyk priminiau ir Holivude pigoką karjerą padariusį vokietį Rolandą Emmerichą, bet šios savaitės amerikinis vokietis Volfgangas Petersenas („Begalinė istorija“, „Povandeninis laivas“) - kur kas gabesnis. 1997 metais kurtą jo „Prezidento lėktuvą“ (TV3, 22.40 val.) visi matė, bet turbūt mažai kas pamiršo: įtampa, veiksmas verti populiaraus filmo vardo. Įdomu, kaip šiandien Busho ir Putino pasiplekšnojimų per petį kontekste suskambės tada jokio politkorektiškumo nepaisęs dviejų imperijų konfrontacijos motyvas: juk Harrisonas Fordas kuria patį JAV prezidentą, kurio lėktuvą užgrobė rusai...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto filmai, kad ir labai stengdamiesi, neišspręs jokių epochos likimų, tad dienos įvykiu pasirinkau žanrinę juostą. Japonas Hideo Nakato šiandien vadinamas pasauliniu kino siaubo meistru ir tikrai jo du japoniški „Skambučiai“ buvo nepalyginamai stipresni už holivudinį perdirbinį. Gilią naktį - būtų neblogai, kad dar ir lietingą, nes jau kovas, - „5 kanalas“ siūlo naują Nakato kūrinį „Tamsūs vandenys“ (23.00 val.).

Išsiskyrusi moteris (Hitomi Kuroki) drauge su šešiamete dukrele persikrausto į naują, normaliai atrodantį butą. Bet pamažu, nieko per daug neaiškinant, butas tampa kone spąstais, vandens vis labiau persunkiama lindyne. Niūri atmosfera, mįslingi nutylėjimai dėl nesuvokiamo, bet vis pasirodančio raudono vaikiško krepšelio, atveriantys vartus mūsų baisiausiems spėliojimams, ir leidžiantys pasijusti reliatyviai saugiems, rodo režisierių esant tikru savo pamėgto žanro meistru.

REKLAMA

Sekmadienis

Gana įvairoka diena - pagal filmų geografiją, pobūdį, lygį. Atrodo, jau senokai esame žiūrėję prancūzų komediografo Claude‘o Zidi klasikinę juostą „Inspektorius vėpla“ (BTV, 11.30 val.). Verta prisiminti ir ne tik dėl jauno (vis dėlto 1980-ieji) Gerard‘o Depardieu. Tas inspektorius Klemanas, nuėjęs dirbti policininku vien dėl šeimos tradicijos, dėl patetiško pažado mirštančiam tėvui, - vienas paskutinių gero komiko Coluche‘o, kuris, vos 42 metų būdamas, žuvo autoavarijoje, vaidmenų. Apkūnus, nepaslankus, patiklus, amžinai patenkantis į kvailas situacijas - na, koks gi iš jo policininkas?

REKLAMA

Šiandien yra nemažai „maišytų“ žanrų filmų, tokių metisų, pavyzdžiui, vokiečių režisierės Sandros Nettelbeck „Nuostabioji Marta“ (BTV, 21.00 val.) - čia ir melodrama, ir lengva pašaipa iš herojės - simpatiškos virėjos (Martina Gedeck) abejingumo visam supančiam pasauliui, jei tik jis kuo nesusijęs su jos manija kulinarijai. Mačiau vaizdajuostę, išleistą su rubrika „arthauzas“, su tuo, beje, visiškai nesutinku. Bet žiūrima maloniai, ypač kai horizonte pasirodo kitas valgio gaminimo maniakas italas Marijus (Sergio Castellitto).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie filmų metisų priskirčiau ir amerikietės Mimi Leder „Sėkmę avansu“ (LNK, 20.10 val.; kartojama trečiadienį, kovo 9 d., 12.00 val.). Čia sukauptas visas būrys puikiausių aktorių: Kevinas Spacey vaidina mokytoją, vunderkindas Haley Joelis Osmentas - mokinuką Trevorą, keistokai perprasminantį avantiūristišką finansinių „piramidžių“ principą: padaryk tris gerus darbus įvairiems žmonėms, o jie savo ruožtu tepadaro dar trims. Ir taip iki begalybės, tiksliau, iki tobulo pasaulio (finansų machinatoriai žadėdavo milijardus). Nei drama, nei komedija, nes Trevorą supa vieni alkoholikai (senelė Angie Dickinson ir mamytė Helen Hunt) ar narkomanai (Jamesas Caviezelis), bet pabrėžto jausmingumo ekrane - su kaupu.

REKLAMA

Dar vienas paauglys - jau santūresnio, nuoseklesnio britų filmo „Bilis Eliotas“ (TV3, 22.25 val.) centre. 14-metis iš kalnakasių miestelio ir vien tik vyrų (mama mirė) šeimos paniekina jam brukamas bokso pirštines ir nueina mokytis klasikinio šokio. Biliui (puikus Jamie Bellas) teks įveikti daugybę kliūčių: pagyvenusi panelė (Julia Walters) moko vietinių turtuolių negabias panaites už pinigus, kurių berniukas, intuityviai siekiantis harmonijos, aišku, neturi, bet dar labiau žeidžia tėvo ir brolių panieka, išsisklaidysianti tik Londone, kai herojus šoks pagal Čaikovskio „Gulbių ežero“ melodijas. Režisieriaus Stepheno Daldry išlaviruotas ant pačios sentimento ribos, realistinis „Bilis Eliotas“ buvo paskelbtas geriausiu 2000 metų britų filmu.

REKLAMA

Trileris „Lemtinga moteris“ (LTV, 21.00 val.) pastaruoju metu tiek daug kartų rodytas, kad jį tik paminėsiu, o tai kažkaip prieš Brianą De Palmą nepatogu.

Ar ši juosta kada nors taps klasika, nežinau, o štai Sidney Pollacko 1969 metų maištingas ir vis dėlto pesimistinis filmas „Nuvarytus arklius nušauna, tiesa?“ (Tango TV, 22.00 val.) jau seniai tokia vadinamas. Ekonominės krizės nualinta 4-ojo dešimtmečio Amerika, šokių maratonas - tokia pat mulkinanti svajonė, kaip lietuviškų loterijų vajai, Jane Fonda (Glorija) su jos ištverme, galiausiai palūžtančia, - tie vaizdai jau nebepasimirš.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klasikinių maištingų, dažnai - ryškių politinės potekstės filmų („Kumščiai kišenėje“, 1966; „Kinija arti“, 1967; „Triumfo maršas“, 1975) yra sukūręs menkiau pas mus žinomas italų režisierius Marco Bellocchio. Po lietuvių televizijų neseniai rodytos jo „Auklės“(1999) atrodė - viskas, nebėr meistro. Bet štai naujesnis Bellocchio kūrinys „Sveika, naktie“ (BTV, 23.00 val.), teroristės akimis rodantis garsiąją Aldo Moro pagrobimo bei nužudymo bylą, vėl įkvepia tam tikrų vilčių.

Nors toks teigimas - ir labai ginčytinas, į savą lietuvišką kino klasiką noriai įtraukčiau LNK2 Retrospektyvoje (19.50 val.; kartojama trečiadienį, kovo 9 d., 15.45 val.) rodomą Vytauto Žalakevičiaus keisto, bene intymaus pavadinimo kūrinį „Atsiprašau“, sukurtą, meistrui grįžus iš užsitęsusių maskvietiškų vojažų. Filmas labai šiltas ir palankus žmonėms: prisiminkite kad ir Vaclovo Blėdžio tėvą, Kosto Smorigino gydytoją, iš būtojo užsisklendimo „išsigydančią“, atitirpstančią Nijolės Oželytės Ingą, originalias bei mielas Vytauto Kernagio dainas. Lietuvių kinui paprastai vis reikia priešų, o čia tiesiog kūrinys apie gerumą ir tuo jis labai išsiskiria.

REKLAMA

Tiesa, „RenTV“ kanalas šiandien (19.00 val. ir kitądien 16.05 val.) mums praneš, kad „King Kongas gyvas“. Skubu pradžiuginti šia nepaprastos svarbos žinia aršiausius savo kritikus.

Pirmadienis

Nepamanykite, kad britų juosta „Visi maži žvėreliai“ (5 kanalas, 19.15 val. ir kitądien 13.00 val.) kaip nors savaip atkartoja „žaliųjų“ idėjas skleidžiantį šeštadienio „Pasivaikščiojimą su liūtais“. Tai labai keistas Bertolucci, Cronenbergo, kitų didžiųjų prodiuserio Jeremy Thomaso režisūrinis darbas, kurio nepavadinsi vienu vardu kaip anonsuose - „trileris“. Ne, tai greičiau keistai intriguojanti psichologinė alegorija, kurioje yra vietos ir mizantropijai, ir žiaurumui, ir jauno protiškai neįgalaus vaikino (Christiane‘as Bale‘as) bėgimui nuo civilizacijos į tarsi pirmykštį gyvenimą. Vertinti sunku, nes nelygu.

REKLAMA

Nelygus, tačiau irgi savaip įdomus „Vidurnaktis gėrio ir blogio sode“, demonstruojamas per TV1 kanalą (21.00 val.), konkuruojantį su 5-uoju originalių filmų paieškomis. Atrodytų, tradicinė, gerokai ištęsta kriminalinė drama. Bet už keistų personažų, kuriuos vaidina Johnas Cusakas ir Kevinas Spacey, Judas Law ir Irma P. Hall (prisimenate senutę negrę komedijoje „Užversti senutę“?), šįkart atliekanti mistinį vudu ritualą, Ledi Chablis, už kurios vardo, regis, slypi tikras transvestitas, driekiasi kažkokios intriguojančios miglos.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, TV1 pirmasis prisiminė stačiusį šį keistą, jam ne itin būdingą filmą Clintą Eastwoodą tuoj po to, kai jis tapo „Oskarų-2005“ pagrindiniu herojumi. O juk šiuo metu senyvas metras režisuoja jau 28-ą juostą. Gal kas ryžtųsi minifestivaliui, nes žiūrėti ten yra ką.

Blogio patrauklumas imponuoja prancūzų režisieriaus Cedrico Klapischo filme „Nei už, nei prieš, o visai atvirkščiai“ (BTV, 20.20 val.). Nauja juosta, vien psichologiniu TV žurnalistės (Marie Gillain) paveikslu net nesulyginama su ankstesniu autoriaus „Europudingu“.

Antradienis

Sakytum, ne kovo 8-oji, o vasario 14-oji. Vien tik poros - laimingos ir ne visai. Žinia, Moters diena, o jai, kaip ir Valentinui, reikia tik meilės.

Melodrama „Intuicija“ (1 Baltijos kanalas, 20.00 val.) intriguoja mus, ar Johnas Cusackas ir Kate Beckingsale vėl susitiks vienas kitą. Sandenso festivalio prizininkė „Sekretorė“ (RenTV, 22.15 val.) be kokių ypač šokiruojančių detalių rodo laimingą sadomazochistinį ryšį. „Meilės saitai“ (5 kanalas, 19.15 val.) daugiau akcentuoja poros kovą dėl savo jausmo. Jau nužiūrėtos „Mano geriausio draugo vestuvės“ (RenTV, 19.00 val. ir kitądien 8.50 val.) palieka Juliai Roberts tik kelias dienas, kad suardytų savo draugo, kurį ji mulkino devynerius ilgus metus, vestuves su milijonieriaus dukryte (Cameron Diaz). „Silvija“ (1 Baltijos kanalas, 22.00 val.) derina meilės istoriją su biografinio filmo kanonais: mat herojė - garsioji amerikiečių poetė Sylvia Platt (Gwyneth Paltrow), sunkiai pakelianti dar ir šeimyninę laimę. Pagaliau dinamiškoje ir klipinėje (australų režisierius Bazas Luhrmannas kitaip nemoka) „Romeo ir Džuljetoje“ (TV3, 23.15 val.), perkeltoje į nūdieną, mylisi Leonardo DiCaprio ir Claire Danes, o kaip viskas pasibaigia, žinote ir be manęs.

REKLAMA

Esu jau įspėjinėjęs, kad „Malholando uola“ (TV1, 21.00 val.) - tai ne Davido Lyncho „Malholando kelias“, o tiesiog nebloga policinė istorija.

Manasis dienos filmas - Peterio Weiro „Trumano šou“ (LTV, 21.10 val.), kuriame 29 metų kvailiukas - Jimas Carrey - nė neįsivaizduoja su visomis žarnomis esąs parduotas realybės šou. Apskritai televizijoms rizikinga rodyti šį filmą, aiškiai antitelevizinį, antivirtualinį, iš madingųjų dabarties gyvenimo tendencijų besišaipantį sarkastiškai, tačiau net ir liūdesio neišvengiantį. Valio nedažnai LTV narsai!

Bet ką gali žinoti, gal „dienos filmu“ taps prie senosios Moters dienos tikriausiai labai pritampanti didelė dokumentinė rusų juosta „Jekaterinos Furcevos vyriški žaidimai“ (NTV Mir, 20.50 val.). Nežinančius informuosiu: buvo tokia fabriko audėja, tapo - Chruščiovo epochoje - SSRS kultūros ministre. Taigi moters laimė - ne vien meilė. Filmas - iš tendencingo dabarties televizinių portretų ciklo, įžūliai “sužmoginančio“ sovietų epochos veikėjus: Stalinas vertas užuojautos (?!), nes turėjo sausą ranką ir blogus vaikus, didysis kagėbistas Andropovas - apskritai progreso simbolis (Andrejaus Končialovskio filmas), ideologinis baubas Suslovas sirgo neurozėmis, Brežnevą kompromitavo palaidų papročių duktė, budelį Beriją - silpnybė dailiajai lyčiai. Jau patys rusai - tie negausūs, kurie žvelgia į priekį, - pasibaisėjo revanšistiniu šio ciklo siaubu.

REKLAMA

Trečiadienis

Talentingas anglų režisieriaus Peterio Webberio filmas „Mergina su perlo auskaru“ dar ne taip greitai pasirodys nerangių platintojų šalyje. O čia - pasakojimas apie didįjį olandų XVII amžiaus tapybos poetą Janą Vermeerą van Delft (Delftietį) su patogumais, nemokamai ateis į jūsų namus (RenTV, 19.00 val. ir kitądien 8.50 val.). Taip taip, šiek tiek suprantu televizinio konspekto ir kino ekrano drobės skirtumus, bet kadangi tos drobės Lietuvoje dažnai naudojamos vien tik visuomenei kvailinti, taip ir atsirado šis „Omni laiko“ skyrelis. Iš nusivylimo, dar nykesnės perspektyvos nuojautų.

Olandijos ano meto atmosfera perteikta ekrane nepaprastai subtiliai: autoriai turėjo prieš akis Vermeero meną. „Bajopikų“ filmas neprimena jau vien todėl, kad, nepaisant pavydžios dailininko žmonos įtarimų, tarp jo ir tarnaitės pozuotojos Grietės lauktas romanas taip ir neužsimezga. Špyga jums, ponai standartų mėgėjai!

Džiugu, kad 21-erių aktorė Scarlett Johansson, turinti lenkų ir danų kraujo, regis, įvedinėja kine naują jausmingo grožio idealą, kiek primenantį Andrejaus Tarkovskio moteris. Matėme ją brolių Coenų filme „Žmogus, kurio nebuvo“, Sofios Coppolos „Pasiklydę vertime“, šį penktadienį galėsime dar pamatyti „Amerikietiškoje rapsodijoje“, bet kol kas jaunos menininkės kūrybos viršūnė ir lieka paprasta mergaitė Grietė, jaudinanti švelnumu, kuris belyčių kino robotų epochoje atrodo tikra sensacija.

REKLAMA

Dvilypę Marilyn Monroe biografiją „Normą Džin ir Merilin“ (TV1, 21.00 val.) bei „Elito kine“ rodomą suomio Akio Kaurismakio netragišką, su šypsena, dramą „Žmogus be praeities“ (LTV, 23.10 val.) galiu nebent paminėti. Ne todėl, kad blogi, o kad demonstruojami kas mėnesį.

Kur kas retesnė bene žymiausio Argentinos režisieriaus Alejandro Agresti tragikomedija „Viena meilės naktis su Sabrina“ (5 kanalas, 19.15 val. ir kitądien 13.00 val.). Šviežiai atrodo personažų veidai, pagrindinis linksmas konfliktas - vyrukas iš provincijos išlošia pažintį su pornožvaigžde Sabrina Lav (Cecilia Roth, vaidinusi ir ne viename Pedro Almodovaro filme).

Turiu atsiprašyti 11 kanalo, kuris juostą „Jo skyrybos... jos skyrybos“, pasirodo, padarė dilogija ir šiandien rodys antrąją dalį (15.00 val.). Prisipažinsiu, kad šio kanalo repertuarinė taktika man yra visiškai nesuprantama. Tai viens po kito rodomi banalūs šiuolaikinio vokiečių kino kūrinėliai. Tai užeina „Fellini metas“, kai italų mago tos pačios juostos sukamos kas savaitę - kad atbaidytų, ar ką? Tai vėl, kaip šiandien, rodoma amerikiečių komedijos klasika, 1940 metų puikus Howardo Hawkso filmas „Jo mergina Penktadienis“ (20.15 val.), visą žurnalistinę žmonių veiklą sąmojingai prilyginantis lyčių kovai. Bet ar bus dešimtis sykių kartojama, ar tuo metu galima surizikuoti žiūrėti juostą apie Vermeerą, - niekas neatsakys.

REKLAMA

Ketvirtadienis

Maža filmų, maža. Nepamanykit, kad tai Stepokas pavargsta į rašymo pabaigą: mūsų matomų kanalų kino programos tikrai dėliojamos labai netolygiai.

TV1 kanalas atrado pagal pjesę sukurtą filmą „Greisė ir Glorija“ (21.00 val.) - apie senatvę, apie senelių namus, apie dvi moteris, kurias dar vis puikiai kuria pagarbaus amžiaus sulaukusios Gena Rowlands ir Diane Lane. Žinoma, tokį filmą reikia turėti drąsos žiūrėti. Labai niūrus ir rusės Lilijos Bobrovos pasakojimas apie šiuolaikinį kaimą „Ak, jūs, žasys...“ (Naše kino, 14.35 val.). Alkanais pokario metais barzdotas tėvas tikėjosi, kokiais šauniais vyrais išaugs jo berniukai. Na, ir išaugo, kaip kraupiam sapne...

Dar neteko pamatyti 2002 metų italų, prancūzų ir JAV bendros gamybos juostos „Džinostra“ (LNK, 22.35 val.), pasakojančios apie FTB agento (Harvey Keitelis) kelionę žmogžudystės tirti į Siciliją. Bet vienoje anglų recenzijoje, negailinčioje tradicinių pagyrų geram aktoriui apskritai, staiga susiduri su vaizdinga nuomone: „Atrodo, kad Keitelis pereina per šį filmą miegodamas“. Iš tiesų drama trunka 2 valandas ir 15 minučių, sako, su scenarijum ir įtampa čia reikalai - ne patys geriausi.

REKLAMA

Penktadienis

Toks pojūtis, kad šiai dienai mūsų kanalai surinko visus kadaise populiarius, tačiau šių eilučių autoriaus tiesiog nepadoriai nedominančius filmus. Taigi komercijos fanai atleidžiami nuo skaitymo - pasisklaidykit reklamą, ten visi minimi filmai bus vadinami šedevrais. Dvi komedijos su Rowanu Atkinsonu - aišku, „Ponas Bynas“ (TV3, 16.55 val.) ir gal kiek originalesnės „Žiurkių lenktynės“ (LNK, 20.50 val.). Mokinukams skirtas „Juros periodo parkas“ (TV3, 20.00 val.) su paties pono Spielbergo atgaivintais dinozaurais. Komedija (?) „Anakonda“ (LNK, 22.55 val.). Mano manymu, silpniausias Tomo Cruize‘o vaidmuo „Kokteilyje“ (TV3, 22.30 val.) - maišo ir šypsosi, šypsosi ir maišo.

Jau esu šiuose puslapiuose minėjęs vengrės Evos Gardos „Amerikietiškąją rapsodiją“ (BTV, 23.05 val.), kurioje Vermeero pozuotoja Scarlett Johansson kuria apie 1950-uosius pabėgusių į JAV vengrų tėvelių paliktą 15-metę dukrą Siuzaną. Nastassja Kinski jau perėjo prie motinų vaidmenų. Viskas be galo jausminga - galimas dalykas, Holivude jau seniai montažininke dirbusi Gardos panaudojo ir kokius savo pačios biografijos motyvus.

Ne toks jau prastas fantastinis trileris, gero olandų režisieriaus Paulo Verhoeveno („Oranžinis kareivis“, „Robokopas“, „Esminis instinktas“ ir kt.) statytas „Nematomas žmogus“ (RenTV, 19.00 val.). Ne tik techniškai labai išbaigtas, bet ir nešantis - tegul nenaują - mintį apie nebaudžiamo nusikaltimo pagundas. Gaila, kad prieštaringą mokslininką Sebastianą vaidinantis Kevinas Baconas gana greitai tampa nematomas, nebegali atgauti plastinio pavidalo, tad už jį daugiau pavaidina... pėdos sniege.

REKLAMA

Vis dėlto labiausiai šiandien turbūt lauksiu rusų laidos „Meilės laikas“ (NTV Mir, 16.35 val.) apie legendinę prancūzų porą - kino aktorius Yves‘ą Montand‘ą (jis - ir dainininkas) bei Simone Signoret. Ar ten bus tik prancūzų kairuolių, „mūsų draugų“ įvaizdžio padirbinys, ar būsime painformuoti, kad po aktorių kategoriško pasisakymo apie 1968 metų sovietų tankus Čekoslovakijoje, visa draugystė akies mirksniu išgaravo, Simone ir Yves‘o filmai, tarp kurių pasitaikydavo tokių puikių, tuoj buvo nuimti nuo sovietinių ekranų, o patys jie pelnė tik triuškinantį „antikomunistų“ vardą. Nelabai, manau, sielojosi.

[email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų