REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kam nusiųsti SMS, kad ateitų pavasaris. Lengvaatlečiai nespės pasirengti sezonui, o futbolininkai pabėgo ruoštis varžyboms į Vokietiją– galvoju glausdamasis prie šildytuvo ir neramiai žvelgdamas į termometro stulpelį. Visgi sportininkai varžosi bet kokiu oru, tad pavasario šalnos jiems nė motais.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitės nykščiai

Pirmasis praėjusios savaitės herojus – bene sunkiausias Lietuvos lovelasas Ramūnas Vyšniauskas. Savo pajėgumais lovoje nesikuklinantis sunkiaatletis aukštą klasę rodo ir sporto salėje. Jis Lenkijoje pagerino ir pakartojo visus įmanomus Lietuvos rekordus ir bendroje sumoje surinko 420 kg (rovimas – 190 kg., stūmimas – 230 kg.). Tai antras sezono rezultatas pasaulyje.

REKLAMA

Turbūt reikiamos energijos Ramūnas pasisemia “Lalailos” laidoje. Reikia tikėtis, jog LNK bosai su ta pačia dviejų gazelių kompanija palaikys Ramūną iki 2008 m. Pekino olimpinių žaidynių. Medaliai garantuoti. Aukšti laidos reitingai taip pat.

Kaip feniksas iš pelenų praėjusią savaitę pakilo “Lietuvos telekomas”. Pralaimėjusios pirmas ketvirfinalio rungtynes namuose, išvykoje Lietuvos klubas vedamas amerikietės K. Douglas nušlavė “Dinamo” ekipą ir sugražino šios poros nugalėtojo likimą spręsti į Vilnių. „Come on, girls!“ Lietuvos vyrai ant rankų nešios, bučiuos, jei pasieks. Tik iki to dar reikia paprakaituoti.

REKLAMA
REKLAMA

Sparčiai pedalus po Lietuvos vėliava mynė ir Modesta Vžesniauskaitė. 21 m. sportininkė trečiajame pasaulio taurės varžybų etape buvo šešta, o kitose lenktynėse Italijoje net gi trečia. Šie pasiekimai lėmė, kad Modesta patenka į 40 stipriausių šio sezono dviratininkių tarpą. Ji – 21.

Aišku, pagrindiniai Lietuvos vėliavnešiai praėjusią savaitę vėl gi buvo krepšininkai, kurių soliniai pasirodymai buvo įspūdingi, bet pergalės atnešė ne visiems. Jau kelintą savaitę apsisukimų nestabdo A. Macijauskas. Šį kartą jo taikiklyje buvo Bolonijos “Climamio” krepšis – 27 tšk., bet pergalės nėra ir dar laukia ilga kelionė “Eurolygos” ketvirfinalio link. Ispanijos čempionate Arvydas taip pat buvo nesulaikomas – 32 tšk. ir ant menčių parklupdyta “Adecco Estudiantes”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užtat Š. Jasikevičius jau ramus – “Maccabi” jau “Eurolygos” ketvirfinalyje, o jis prie paskutinės pergalės prieš “Ulker” prisidėjo 10 tšk. ir kas svarbiausia įžaidėjui – 7 rezultatyviais perdavimais.

Ispanijos čempionate siaučia D. Slanina. 20 tšk. į būsimų “Lietuvos ryto” ULEB pusfinalio varžovų “Pamesa” krepšį, tik dar vienas įrodymas, kad tie ispanai ne tokie ir baisūs, tik reikia kovoti ne po vieną. Mat Donato klubas pergalės nepasiekė.

Savaitės špygos

Sudie, Eurolyga. Eilinis pralaimėjimas paskutinėmis sekundėmis (šį kartą „Panathinaikos“) ir „Žalgiris“ ramiai gali ruoštis lemiamoms LKL, BBL kovoms bei braižyti kito sezono komandos kontūrus. Manau, juose jau neturėtų būti „meistrišku driblingu“ daug lietuvių pražildinusio R. Packo. Bet verčiau grįžkime į praėjusių rungtynių didvyrius.

REKLAMA

Vienas iš jų – grožiu komandos talismanui nenusileidžiantis Dainius Šalenga. 34 min. – 0 tšk, 0 atkovotų kamuolių – tokia žalgiriečio statistika tik reikalauja paklausti: „Kur tu buvai?“. Normalūs žmonės per pusvalandį kambarius sugeba susitvarkyti ir jų naudingumo koeficientas tikrai aukštesnis negu Dainiaus (-3). Tokiam rodikliui „užsidirbti“ pakanka keliose atakose pažeisti taisykles, tad ką jis veikė 34 min. aikštelėje telieka A. Sireikos paslaptimi.

Praeita savaitė dar kartą įrodė, kad nesame žiemos sporto šakų kraštas. Dailiojo čiuožimo atstovų pasirodymas pasaulio čempionate primynė mėgėjišką programą ant „Akropolio“ ledo, o rezultatai vertė raudonuoti. 22 m. A. Rėklys – 39, G. Vostrecovaitė – 38. Už nugaros palikti tikriausiai žiemą tik per „Discovery“ matantys P. Afrikos Respublikos ir N. Zelandijos atstovai, kurie treniruotėse praleidžia mažiau laiko negu kaitindamiesi paplūdimiuose.

REKLAMA

Kol kas žiemos sportas mums asocijuojasi su Margarita Drobiazko ir Povilu Vanagu ir dviem ledo ritulio atstovais – Dainiumi Zubrumi ir Dariumi Kasparaičiu. Kada mes pasieksim žiemos sporto šakų aukštumas – atviras klausimas.

Laukiam gimstančių kerlingo žvaigždžių Lietuvoje, o dar labiau ateinančio pavasario – rečiau teks griebtis už galvos ir greičiau mūsų žiemos sporto atstovų pasirodymai nugrims užmarštin.

Geriausio praėjusios savaitės sporto įvykio nominantai

1.Estų dviratininkas Aavo Pikkuusas nusprendė parduoti 1976 m. Monrealyje iškovotą olimpinį aukso medalį, kad galėtų sumokėti už onkologinio susirgimo gydymą. Valstybė nenori, kad medalis patektų į kolekcininkų rankas. Ne tik Lietuvoje valstybė rūpinasi žmonėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Pagerintas šuolių nuo tramplino pasaulio rekordas – 215 m. aukščio trampline Planicoje norvegas B. E. Romoerenas nušoko 239 m. Tiesiog Karlsonas su slidėmis.

3. Graikų lengvaatlečiai Costas Kenteris ir Katerina Thanou Atėnų olimpinių žaidynių išvakarėse neatvyko dopingo kontrolės procedūroms. Buvę pasaulio čempionatų prizininkai netikėtai buvo išteisinti, o treneris nubaustas 4 m. diskvalifikacija. Lengviausia nusiplauti rankas apkaltinus trenerį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų