REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdietės piešinys įvertintas prestižiniu apdovanojimu. Europos Sąjungos šalių vaikų piešinių konkurse nurungusi 5 700 bendraamžių devynmetė Zlata Šarova laimėjo pagrindinį prizą. Diplomas ir simbolinis prizas trečiokei buvo įteiktas Briuselyje per prestižinę „Green Week Environment Award-2004“ apdovanojimų ceremoniją.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro keramikos būrelio „Žiezdrė“ auklėtinė guašu ant originalaus popieriaus nupiešė genį. Konkurso tema - paukščiai. Mergaitės piešinį įvertino ir iš tūkstančių kitų išrinko Europos mokytojų ir Europos Komisijos aplinkosaugininkų komanda. Antrąją vietą konkurse laimėjo bulgarė Viktorija Milenova, o trečiąją - šiaulietis Paulius Dirginčius.

REKLAMA

Patiko fontanai

Z.Šarova atsiimti diplomo kartu su mokytoja skrido į Belgijos sostinę. Laureatė, labiau mėgstanti piešti žmones ir princeses, „Klaipėdai“ sakė, kad įdomiausia jai buvo skristi lėktuvu į Briuselį ir pamatyti gražaus miesto įžymybes. Dovanų ji gavo didžiulį diplomą ir taupyklę - vištą. Svarbiausia dovana, mergaitės manymu, buvo jos darbo įvertinimas ir kelionė į svečią šalį. Jai labiausiai patiko ekskursijos ir miesto fontanai bei pastatai. Devynmetė pasakojo, kad smagiausiai pergalę ji atšventė su tėvais ir savo drauge. Ta proga namuose buvo tikra šventė - jie valgė tortą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirašė komisarė

Z.Šarovos dailės mokytoja Vida Daukšienė dienraščiui sakė, kad šis apdovanojimas - vienas reikšmingiausių šių metų Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro auklėtinių laimėjimų. Diplomą ir sveikinimą klaipėdietei pasirašė Europos Parlamento aplinkos apsaugos komisarė Margot Valstriom. Sveikinimo kalboje komisarė pažymėjo, kad apdovanotųjų pasiekimai yra pavyzdys visiems, tai sustiprina viltį, kad švaresnė ir saugesnė ateitis - ne taip toli.

V.Daukšienės teigimu, Europos Parlamento aplinkos apsaugos pareigūnų apdovanojimai šiek tiek primena uostamiesčio „Anatolijaus“ apdovanojimus. Po to, kai buvo apdovanoti vaikai, prizai buvo teikiami su jūra, uostu, laivyba, ekologija ir aplinkosauga susijusioms kompanijoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai įvertinti

Praėjusiais metais Z.Šarovos piešinys gamtos tema šiame konkurse taip pat buvo patekęs tarp 20 geriausių darbų ir eksponuojamas Briuselyje, o šiemet pelnė pagrindinį prizą. Mokytoja atkreipė dėmesį, kad iš dvidešimties šiemet Europos Parlamento patalpose eksponuojamų konkurso darbų - net aštuoni iš Lietuvos.

Pasak mokytojos, apdovanojimų ceremonijoje Briuselyje vaikams buvo skiriamas ypatingas dėmesys, o trijų dienų ekskursijų programa sudaryta kruopščiai ir išradingai.

Reda Baltinaitė

“Klaipėda”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų