REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamento rinkimus laimėjusi Darbo partija antrajame prezidento rinkimų ture nusprendė užimti neutralią poziciją ir neremti nė vieno kandidato. Toks sprendimas priimtas penktadienį Raseiniuose vykusiame partijos tarybos posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA

Neutrali pozicija priimta atsižvelgiant į tai, kad nė vienas antrajame ture dalyvausiantis kandidatas nesulaukė svarios tarybos narių paramos.

REKLAMA

Už paramą V. Adamkui balsavo 35, už paramą K. Prunskienei - 32 tarybos nariai.

"Jeigu nesurandame bendro sutarimo, mes galime priimti neutralią poziciją. Toks variantas irgi galimas. Raginu jus apie tai pagalvoti", - tarybos posėdžio pradžioje sakė Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas.

"Mes nenorime spausti savo partijos narių, o ypač savo elektorato, nes tai mums labai brangiai kainuos prieš Seimo rinkimus", - pažymėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, Darbo partijos narių apklausa taip pat neparodė, kad kuris nors vienas iš dviejų kandidatų - buvęs Valdas Adamkus ar Kazimira Prunskienė - turėtų didelę partijos narių simpatijų persvarą.

Pats V. Uspaskichas neatskleidė savo simpatijų, bet pažymėjo, kad abu kandidatai nėra "valstybės priešai", nors turi ir "šešėlių". Anot jo, vienas kandidatas yra "pasikabinęs" "Williams", kita kandidatė - "Paksą".

Seimo laikinoji tyrimo komisija birželį paskelbė, kad būdamas prezidentu, V. Adamkus 1999 metais aktyviai dalyvavo ir turėjo įtakos esminiams sprendimams dėl "Mažeikių naftos" privatizavimo, kuriame dalyvavo JAV bendrovė "Williams International". Ūkio ministerija konstatavo, jog amerikiečių valdymo metu iki 2002 metų vasaros įmonė patyrė apie 750 mln. litų nuostolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K. Prunskienė nepritarė prezidento Rolando Pakso nušalinimui apkaltos būdu, nors Konstitucinis Teismas pripažino R. Paksą pažeidus Konstituciją ir sulaužius duotą priesaiką. Atsilygindamas nušalintas prezidentas parėmė K. Prunskienę prezidento rinkimuose.

"Ta apkalta buvo politiškai tendencinga", - Darbo partijos tarybos posėdyje teigė K. Prunskienė, atvykusi oficialiai paprašyti partijos paramos rinkimuose.

"Šiandien aš tai darau oficialiai pirmą kartą", - pažymėjo ji.

V. Adamkus su Darbo partijos prezidiumo nariais buvo susitikęs Vilniuje ketvirtadienį.

Populistinis naujadaras Darbo partija birželio 13 dieną surengtuose Europos Parlamento rinkimuose iškovojo daugiausiai - 30,2 proc. balsų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų