REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už šiurkščius Konstitucijos pažeidimus ir priesaikos sulaužymą per apkaltą nuo prezidento pareigų nušalintas Rolandas Paksas sieks sugrįžti į Liberalų demokratų partijos (LDP) pirmininko postą.

REKLAMA
REKLAMA

Šį šeštadienį vyks partijos kongresas, kuriame bus renkama nauja LDP vadovybė.

"Neslėpsiu, jog tam ruošiuosi. Jeigu man bus pasiūlyta, manau, jog kandidatuosiu", - BNS patvirtino R. Paksas.

REKLAMA

Anksčiau Seime surengtoje spaudos konferencijoje dabartinis partijos lyderis Valentinas Mazuronis teigė nežinąs R. Pakso apsisprendimo bei neatmetė galimybės pats siekti pirmininko posto.

"Partijos taryba anksčiau yra paraginusi R. Paksą sugrįžti vadovauti, bet jis iki šiol nėra davęs oficialaus atsakymo", - BNS trečiadienį sakė V. Mazuronis.

Pats V. Mazuronis neatmetė galimybės kandidatuoti į partijos pirmininkus net ir tuo atveju, jeigu savo kandidatūrą keltų R. Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

"Kiekvienas kareivis nori būti generolu", - spaudos konferencijoje Seime sakė LDP lyderis, kuris anksčiau teigė esąs pasirengęs užleisti partijos pirmininko postą R. Paksui, jeigu šis sugrįžtų vadovauti partijai.

R. Paksas prieš mėnesį atkūrė partijoje savo narystę, kurią buvo sustabdęs 2003 metų pradžioje, kai buvo išrinktas prezidentu.

2004 metų balandį Seimas per apkaltą nušalino R. Paksą nuo pareigų už priesaikos sulaužymą ir šiurkštų Konstitucijos pažeidimą. Kaip išaiškino Konstitucinis Teismas, R. Paksas daugiau niekada negalės užimti valstybinių pareigų, susijusių su priesaikos davimu - nei Seimo ar Vyriausybės nario, nei prezidento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dešimt narių 141-os vietos Seime turinti Liberalų demokratų frakcija kol kas nėra apsisprendusi, ar pasiskelbs opozicine.

"Mes pasiryžę su visais draugauti, bet turėti savo nuomonę. Mes pasiryžę būti konstruktyvia jėga", - spaudos konferencijoje sakė frakcijai vadovaujantis V. Mazuronis.

Pasak jo, frakcija savo poziciją valdančiosios daugumos atžvilgiu pareikš po to, kai Seimui bus pateikta Vyriausybės programa.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų