• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Omni laiko" užsakymu rinkos analizės ir tyrimų grupės RAIT atlikta apklausa rodo, kad Lietuvos gyventojai iš dabartinių politikų labiausiai paminklus norėtų pastatyti Lietuvos Respublikos prezidentui Valdui Adamkui, europarlamentarui Vytautui Landsbergiui, premjerui Algirdui Brazauskui ir nušalintajam prezidentui Rolandui Paksui.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausoje dalyvavusiems Lietuvos gyventojams buvo pateiktas klausimas: “Jūsų nuomone, kuriam iš dabartinių politikų būtų galima pastatyti paminklą?“

REKLAMA

Iš dabartinių politikų, kuriems būtų galima pastatyti paminklą, dažniausiai buvo minimas prezidentas Valdas Adamkus. 15,2 proc. Lietuvos gyventojų mano, kad šiam politikui būtų galima pastatyti paminklą.

8,8 proc. apklaustųjų Lietuvos gyventojų mano, kad iš dabartinių politikų paminklo nusipelnė Vytautas Landsbergis, 7,3 proc. - Algirdas Brazauskas, 6,9 proc. - Rolandas Paksas.

1,5 proc. respondentų iš dabartinių politikų išskyrė Kazimirą Prunskienę, 1,0 proc. - Viktorą Uspaskichą.

REKLAMA
REKLAMA

2,3 proc. respondentų paminėjo kitus politikus - Artūrą Zuoką, Artūrą Paulauską, Česlovą Juršėną. Viliją Blinkevičiūtę, Kęstutį Skamaraką, Julių Sabatauską, Andrių Kubilių, Kazimierą Antanavičių.

Apklausos duomenims, daugiau nei pusė (56,4 proc.) Lietuvos gyventojų mano, kad tarp dabartinių politikų nėra nė vieno, kuriam dabar būtų galima pastatyti paminklą.

0,6 proc. apklaustųjų nežinojo ar neatsakė į pateiktą klausimą.

Kad iš dabartinių politikų paminklą galimą būtų pastatyti Valdui Adamkui, dažniau nurodė moterys ir jaunesnio amžiaus (16-19 m. ir 20-29 m.) apklaustieji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už paminklą V. Landsbergiui pasisakė dažniau vyrai nei moterys, dažniau 20-29 m. ir vyresni nei 60 m. respondentai, taip pat didžiuosiuose miestuose gyvenantys ir aukštąjį išsilavinimą turintys Lietuvos gyventojai.

Už A. Brazauską dažniau pasisakė moterys, 20-29 m. ir 60-69 m. amžiaus apklaustieji, taip pat respondentai, gyvenantys kaimo vietovėse.

Apklausą 2004 m. spalio 14-17 d. "Omni laiko" užsakymu atliko rinkos analizės ir tyrimų grupė RAIT.

Apklausti 1090 nuolatinių Lietuvos gyventojų nuo 16 iki 74 metų amžiaus. Apklausos rezultatų paklaida neviršija 3 proc.

Cituojant šiuos duomenis nuoroda į "Omni laiką " (http://www.omni.lt/) ir RAIT (http://www.rait.lt/) būtina.

Parengė Virginijus Savukynas ([email protected])

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų