REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Algirdo Brazausko ir Artūro Paulausko koalicijos jungtinio rinkimų štabo vadovo pavaduotojas Juozas Bernatonis neigia kalbas apie esą šios koalicijos programoje dalinamus populistinius pažadus.

REKLAMA
REKLAMA

"Mūsų rinkimų programoje kiekvienas skaičius yra labai tiksliai paskaičiuotas ir remiasi susiklosčiusia koalicinės Vyriausybės veiklos praktika. Čia nėra pažadų iš lubų kaip kitų politinių partijų programose", - užtikrino pirmadienį spaudos konferencijoje J. Bernatonis, komentuodamas A. Brazausko ir A. Paulausko koalicijos "Už darbą Lietuvai" rinkimų programą "Suvienykime jėgas žmonių gerovei!".

REKLAMA

Jeigu ši koalicija būsimajame Seime viena neturėtų daugumos, tuomet, anot J. Bernatonio, ji tartųsi su kitomis partijomis, tačiau tik programiniu pagrindu, tik su tais, kurie yra pasirengę padėti įgyvendinti šią programą. "Esame įsitikinę, kad atėjo laikas išplėsti socialines programas, kad kiekvienas žmogus pajustų mūsų valstybės pažangos rezultatus, kiekvienas pajustų tai savo gyvenime", - sakė J. Bernatonis.

A. Brazausko ir A. Paulausko koalicija savo programoje įsipareigoja, kad 2008 metais Lietuva bus turtingesnė ir teisingesnė. Programoje žadama, kad, pavyzdžiui, vidutinis darbo užmokestis išaugs iki 1800 litų, minimali mėnesio alga - iki 800 litų, vidutinė senatvės pensija bus ne mažesnė kaip 650 litų. Ši koalicija taip pat įsipareigoja, kad 2008 metais bus sukurta 150 tūkst. naujų darbo vietų, registruotas nedarbas sumažės iki 5 proc.

REKLAMA
REKLAMA

J. Bernatonis pažymėjo, kad koalicijos rinkimų programa yra suderinta ir remiasi socialdemokratų ir socialliberalų bendromis vertybėmis. Pasak jo, šis dokumentas parengtas Vyriausybės programos forma, kad po rinkimų būsimai Vyriausybei nereikėtų iš esmės dirbti prie programos, o galima būtų ją iš karto pateikti Seimui.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų